Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors negyedszer is legyőzte szerdán a Portland Trail Blazerst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának nyugati elődöntőjében, ezzel bejutott a főcsoport döntőjébe.

Az oaklandieknél a 33 pontos Klay Thompson lett az NBA történetének első játékosa, aki sorozatban hét meccsen legalább öt triplát dobott, míg a kedden a szezon legjobbjává választott Stephen Curry 29 ponttal zárt. Utóbbi térdsérülését követően először szerepelt a kezdőcsapatban a párharc során. A túloldalon Damian Lillard 28, C.J. McCollum 27 pontig jutott.

A Warriors a nyugati döntőben az Oklahoma Cityvel vagy a San Antonióval találkozik, abban a csatában előbbi csapat vezet 3-2-re.

Stephen Curry a főcsoportdöntőbe vitte a Warriorst Forrás: AFP

Keleten a Toronto főként DeMar DeRozan 34 pontjával verte meg a vendég Miamit, és már csak egy sikerre van attól, hogy fennállása során először főcsoportdöntőbe jusson. DeRozan klubcsúcsot javított azzal, hogy 13. rájátszásos mérkőzésén szerzett legalább 20 pontot. A 3-2-re vezető kanadaiak már 20 pontos előnyben is voltak, ám két perccel a vége előtt 88-87 állt az eredményjelzőn, aztán a hajrában ismét DeRozan villogott.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Kelet:
Toronto Raptors-Miami Heat 99-91
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Toronto javára.

Nyugat:
Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 125-121
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-1 a Golden State javára.