Társoldalunk:

Vay lenyűgözte a Minnesota Wild megfigyelőit

2016.05.21. 10:58

Nem a kispadra szerződtette Vay Ádámot a Minnesota Wild jégkorongcsapata, ezt a St. Paul-i klub általános igazgatója, Brent Frahl nyilatkozta a magyar válogatott kapusáról.

A jégkorong-világbajnokságon a fehéroroszok elleni győzelem mellett a legnagyobb sikert Vay Ádám révén érte el a magyar hokisport: a Debrecen kapusával ugyanis a Minnesota Wild kétéves szerződést kötött. A 196 centiméter magas játékos Kanada, Finnország és az Egyesült Államok ellen is remekelt, a lövések 91,1 százalékát hatástalanította. 

A Jégkorongblog a St. Paul-i klub általános igazgatójával készített interjút, és Brent Frahl elmondta, nem a kispadra szerződtették Vay Ádámot.

Vay ÁdámForrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

„Láttuk mindhárom mérkőzését és lenyűgözött bennünket az atletikussága, a technikája, a versenyzői mentalitása. Topcsapatok ellen védett, tehát a világelithez tartozó játékosok tesztelték élesben. Ő kiválóan megfelelt ezen a vizsgán. Ezek után játékosmegfigyelőink felvették a kapcsolatot az ügynökével és a játékossal” – nyilatkozta Frahl.

A Wild általános igazgatója szerint a szerződés nem jelenti azt, hogy Vay az NHL-ben fog játszani, kap némi időt az akklimatizálódáshoz. 

„Először az újoncok edzőtáborában ismerkedhet meg a csapattal, aztán jön a nagyok campje, majd minden valószínűség szerint az egyik alacsonyabb ligában, az ECHL-ben, vagy az AHL-ben kezdi majd pályafutását nálunk. Az ő életkorában fontos, hogy sokat védjen, ezt igyekszünk szem előtt tartani. Nem a kispadra szerződtettük Vay Ádámot.”