Vágólapra másolva!
Névadó szponzorrá lép elő a Telekom a veszprémi kézilabdásoknál, a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő csapat hároméves szerződést kötött az őt húsz éve támogató céggel. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Ancsin Gábor jövőre Veszprémben folytatja a pályafutását.

A Telekom székházában tartott tájékoztató kezdetén a házigazdák elmondták, hogy az MVM Veszprém leghűségesebb szponzoraként majdnem 7000 napja, közel 20 éve támogatják a legsikeresebb magyar kézilabdacsapatot.

Christopher Mattheisen vezérigazgató bejelentette, hogy a Telekom 2016 júliusától három évig névadó szponzorként támogatja a csapatot, amely

a következő szezontól Telekom Veszprém néven versenyez majd.

Kálomista Gábor elnök elmondta, nagyon bízik benne, hogy egyrészt nem ér majd véget a klub és a vállalat együttműködése három év múlva sem, másrészt szeretnének nagyon szép ajándékkal kedveskedni az új névadó szponzornak a hétvégén, hogy egy BL-győztes csapattal kezdhetik meg az együttműködést.

Nagy László csapatkapitány, Kálomista Gábor klubelnök, Cristopher Mattheisen Telekom-vezér és Mikler Roland kapus Forrás: JANOS M SCHMIDT/Janos M Schmidt


A játékosok nevében Nagy László nyilatkozott először, kiemelte, hogy nagyon fontos a cég támogatása, mert általa a Veszprém folyamatosan ott maradhat a legjobbak között. A 24-szeres magyar bajnok, 25-szörös kupagyőztes, 2-szeres KEK-győztes, 2-szeres SEHA Liga-győztes csapat kapusa, Mikler Roland hozzátette, nagyon várják a hétvégi Final Fourt, de megnyugtatja a játékosokat, hogy a klub anyagilag stabil lábakon áll.

Ancsin Gábor a Veszprémben folytatja

"Örömmel jelentem be, hogy újabb magyar válogatott játékossal erősödik a csapatunk, mivel sikerült megállapodnunk Ancsin Gáborral, aki jövőre már a mi csapatunkban folytatja" – erősítette meg Kálomista a már régóta óta kész tényként kezelt átigazolási hírt.

Ancsin Gábor az orosz Timur Dibirovval harcol Forrás: MTI/Kovács Anikó


A MOL-Pick Szegedtől érkező jobbátlövő Christian Zeitz, illetve Isaias Guardiola helyét veszi majd át, bár előfordulhat az is, hogy előbbi marad, mert a klub több fronton is harcba száll, így a szokottnál nagyobb kerettel készülhet a következő évre a Veszprém.

"Óriási lehetőség ez nekem, nagyon hálás vagyok, hogy Európa egyik legjobb csapatába igazolhattam. Nagyon remélem, hogy

nagyon sok sikert kívánok a fiúknak Kölnben" – mondta Ancsin, aki a számára vesztes bajnoki döntő után könnyek között nyilatkozott.