Biros Péter: Furcsa lesz lányokkal dolgozni

2016.06.03. 19:38

A ZF-Eger hatodikként zárt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután a pénteki helyosztón 10-6-ra kikapott a spanyol CN Barcelonetától a Margitszigeten. Ezen a találkozón játszotta utolsó mérkőzését a házigazda egriek 40 éves csapatkapitánya, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az 5. helyért:
CN Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)
gól: Strahinja Rasovic 4, Famera 3, Munarriz 2, Fernandez, illetve Erdélyi 2, Biros, Cuckovic, Hárai, Cuk

Az egri együttes a búcsúzó Biros villanásával húsz másodperc után megszerezte a vezetést, a katalánok nem sokkal később egyenlítettek. A magyar bajnoki ezüstérmes Uros Cuckovic találatával ragadta újra magához az előnyt, bő fél perccel a negyed vége előtt a második gólját szerző Strahinja Rasovic ötméteresből volt eredményes.

Biros Pétert - talán - utoljára láthattuk a vízbenForrás: MTI/Kovács Tamás

A második negyed az idősebb Rasovic harmadik góljával indult, majd Martin Famera növelte kétgólosra a Barceloneta előnyét. A hátrányból Hárai Balázs fantasztikus csavarással faragott, és bár Milos Cuk találata után 4-4 állt az eredményjelzőn, a következő támadásban Strahinja Rasovic ötödik lövéséből megszerezte negyedik gólját, így a nagyszünetre egygólos vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok.

A szünet a spanyol együttesnek tett jót: előbb Alberto Munarriz, majd Francisco Fernandez is betalált a Barcelonetából egri válasz nélkül, Famera újabb találata pedig azt jelentette, hogy tíz perccel a vége előtt négygólos hátrányban volt az Eger.

A záró felvonásban Erdélyi Balázs vette be Daniel López kapuját, ám a négygólos különbséget a következő támadásból visszaállította Munarriz. Erdélyi higgadt ziccerével két és fél perccel a végső dudaszó előtt háromra zárkózott az Eger. A Barceloneta válaszolt: Famera saját maga harmadik, csapata tizedik gólját lőtte a csereként beállt Csoma Kristófnak.

Ezzel a tavaly bronzérmes, két éve a trófeát elhódító Barceloneta zárt ötödikként a Bajnokok Ligájában, míg a legutóbb ötödik egrieknek ezúttal be kellett érniük a hatodik hellyel.

A közönség hatalmas tapssal búcsúztatta Biros Pétert, aki elmondta: ilyen magas szinten biztosan ez volt élete utolsó meccse. "Nyilván fogok járni edzésre, de még nem tudom, hova. Lehet, hogy Egerben a másodvonalban fogok még játszani" - nyilatkozta a hatos döntőt közvetítő M4 Sportnak Biros.

"Nem volt túlságosan szép a búcsú, nem ilyen mérkőzésre számítottam. Persze, csalódottak vagyunk, nem arra gondoltunk a szezon elején, hogy az ötödik helyért kell játszanunk a BL-ben. Látszott, hogy két csalódott csapat játszott egymással. Ma jobban koncentrált a Barceloneta, amelynek jobban kijött a lépés. A mi csapatunknak is jár a gratuláció az egész éves teljesítményért."

Biros kifejtette: rengeteg sikert ért el pályafutása során, amelyekre szívesen emlékszik vissza, de "kudarc is volt bőven, abból tanul az ember". Összességében elégedett a karrierjével, amelyet az egri női csapat edzőjeként folytat. "Furcsa lesz lányokkal dolgozni, de ezt is meg kell tanulni."