Brutális Eb-sorsolást kapott a női kéziválogatott

Herning, 2015. december 14. Szucsánszki Zita (k) és a lengyel Karolina Kudlacz (b) a 22. női kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen a dániai Jyske Bank Boxen Arénában, Herningben 2015. december 14-én. Lengyelország - Magyarország 24-23. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói, a dán és a cseh csapattal került azonos csoportba a decemberi, svédországi Európa-bajnokság pénteki sorsolásán. Nem elég a csoport, még az ág is nagyon kemény. 

A válogatott - amelynek irányítását július elsejétől a dán Kim Rasmussen veszi át - csoportelsőként jutott ki az Eb-re, és a malmői négyesbe kapott besorolást.

A csoportokból az első három jut a középdöntőbe.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a házigazda svédek a csoportkörben Stockholmban lépnek pályára az A jelű csoportban, a lengyelek a B-ben Kristianstadban, a dánok a C-ben Malmőben, a norvégok pedig a D-ben Helsingborgban. Az Eb-nek december 4. és 18. között Svédország ad otthont.

Szucsánszki Zitáékra elég nehéz feladat vár Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar csoport brutálisan erősnek tűnik, bár a dánokat legutóbb legyőztük az Eb-n, a csehek pedig nem okozhatnak gondot, így a továbbjutás vélhetően meglesz, de aztán a középdöntőben már bravúrok kellenek, hiszen a norvégok, az oroszok és a románok is a közvetlen elit tagjai.

A csoportok:
A csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia
B csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország
C csoport (Malmö): Montenegró, MAGYARORSZÁG, Dánia, Csehország
D csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország