Rasmussen óriási tűzzel lát munkához

Görbicz Anita
Herning, 2015. december 8. Görbicz Anita (b) és a montenegrói Djurdjina Jaukovic a 22. női kézilabda világbajnokság A csoportjában vívott Montenegró - Magyarország mérkőzésen a dániai Herningben, a Jyske Bank Boxen Arénában 2015. december 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A női kéziválogatott kapitánya, Kim Rasmussen kommentálta a magyarok kőkemény sorsolását a decemberi Európa-bajnokságra. Így kell bemutatkozni. 

Rasmussen már az első Origónak adott interjújában mondott néhány fontos dolgot, köztük azt, hogy nem tanítani, hanem tanácsolni érkezik Magyarországra. Első, már aktuális szövetségi kapitányi kérdésekkel foglalkozó megszólalásában gyorsan bizonyította, hogy a magyar szakembereknek kommunikáció terén lenne mit tanulniuk tőle.

A magyar csapat a dánokkal, Montenegróval és Csehországgal került egy csoportba, de Kim Rasmussen egyszer sem emlegetett balszerencsét,

pedig továbbjutás esetén a középdöntős ág még keményebbnek tűnik

a norvég–orosz–román hármassal.

Görbicz Anita (b) és a montenegrói Djurdjina Jaukovic a balul sikerült vb-meccsen Forrás: MTI/Kovács Anikó

„A dánokkal értelemszerűen nem akartam játszani, mert kár lenne tagadni, hogy nehéz a honfitársaim ellen játszani, de

Nem lesz új élmény számomra Dánia ellen játszani, Lengyelország kapitányaként ötször is játszottam ellenük, és mivel nem sikerült egyszer sem legyőznöm őket, jó lehetőségem nyílik rá, hogy most megtegyem” – mondta Rasmussen az M4-en.

Montenegrótól sem tart

A magyar válogatottat a kudarccal zárult világbajnokságon (Rasmussen lengyel csapata ejtett ki minket) alaposan elverő Montenegróról is magabiztosan nyilatkozott. „Mindent tudok róluk, évek óta figyelem a válogatott gerincét adó Buducnostot a Bajnokok Ligájában, ismerem a játékukat. Örülök, hogy ők kerültek a csoportunkba.”

Kim Rasmussen a lengyeleket hagyta el a kedvünkért Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Rasmussen elmondta, óriási munka vár rá Magyarországon, mert gyorsan kell elvégeznie rengeteg általa fontosnak vélt feladatot. „Rengeteg magyar bajnoki meccsre, sőt edzésre fogok utazni, fel kell térképeznem a teljes magyar kézilabdát.

Meg kell ismernem a kultúrát, számomra ez is fontos” – mondta a BL-győztes edző.

„Nagyon kevés időnk van, hogy az Európa-bajnokságig kitaláljuk, milyen játék fekszik leginkább a csapatunknak, és azt megfelelő szinten be is gyakoroljuk. Rengeteg munka vár ránk, biztosan nem fogjuk minden meccsünket megnyerni, de fejlődni fogunk, és jó csapatunk lesz” – tette hozzá Rasmussen.