Társoldalunk:

Padlóra küldték Curryék a Clevelandet

2016.06.11. 08:37

Karnyújtásnyira került a címvédéshez az NBA-bajnok Golden State Warriors, amely a legutóbbi sima vereség után összekapta magát, és magabiztosan elintézte a Clevelandet. A Cavs már csak zsinórban három győzelemmel nyerheti meg a párbajt.

NBA, döntő, 4. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 97-108 (28-29, 27-21, 22-29, 20-29)
legjobb dobók: Irving 34, James 25, Love 11, T. Thompson 10, Smith 10, illetve Curry 38, K. Thompson 25, Barnes 14, Iguodala 10

Egy meglepő és fölényes Cleveland-győzelem után 2-1-es Warriors-vezetésről folytatódott az NBA nagydöntője. Noha a helyszín maradt Cleveland, Stephen Curryék visszatértek a túlságosan elbizakodott állapotukból a normálisra, és ez döntő tényezőnek bizonyult. 

Curry 38 pontott tett a parkettre a döntő negyedik meccsénForrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Noha az első félidő még a Cavsé volt (Irving és James is ontotta a kosarakat, a nagyszünetben a 55-50-re vezettek a hazaiak), a szünet után Curry tudott újítani: a kétszeres MVP a döntő első három meccsén összesen 48 pontot dobott, ám ezúttal 38-ig jutott, elhallgattatva a kritikusait.

A csapattársak Curryt dicsérték, Curry viszont a csapatot. Nem alaptalanul: a Warriors 17 hárompontost szórt, ez rekord az NBA-döntők történetében, a hat és fél percig egyetlen mezőnykosarat sem dobó Cleveland pedig először kapott ki idén otthon a rájátszásban.

Lehetett számítani valami hasonlóra, miután a Warriors történelmi rekorddal, 73-9-es mérleggel zárta az alapszakaszt. A legendás, Michael Jordan-féle Chicago Bulls eddig 72-10-zel tartotta a rekordot.

A rájátszásban kicsit recsegett a gépezet a kemény alapszakasz után, a nyugati döntőt 1-3-ról mentették meg Curryék, ezúttal viszont LeBron Jamesék kerültek ugyanilyen reménytelen helyzetbe, megspékelve a tudattal, hogy a következő meccs ismét Oaklandben lesz, az immár tűzbe jött Curryék ellen.