Társoldalunk:

Világklasszisokkal erősített az újonc kézicsapat

2016.06.15. 20:29

Komoly erősítésbe kezdett az NB I-be frissen feljutott Kisvárdai KC női kézilabdacsapata, a másodosztály Keleti csoportjának győztese Mátéfi Eszterrel és Kovács Péterrel a szakmai stábban vág neki az új szezonnak, a keretbe pedig egy világbajnok brazil is érkezett.

A 2016-17-es szezonban 14 női csapat alkotja majd az élvonalat, a tavalyi 12 klub mellé az NB I/B Keleti csoportjának első két helyezettje, a Kisvárda és a Kispest csatlakozik. A kisvárdaiak nagyon komolyan készülnek, a Szabolcs Online beszámolója szerint a stáb mellett a játékoskeretet is alaposan megerősítik.

Az új szakmai igazgató Mátéfi Eszter lett, a világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes egykori átlövő edzőként Békéscsabán és legutóbb Dunaújvárosban dolgozott, de 2009 és 2011 között volt női szövetségi kapitány is.

Samira Rocha és Bulath AnitaForrás: AFP/Andrej Isakovic

A vezetőedzői posztot Kovács Péter kapta, a 323-szoros válogatott, világbajnoki ezüstérmes klasszis a Szeged és a Dunaferr férficsapatai mellett dolgozott a török női válogatottnál és a Valceánál is.

„Az NB I B-ben bajnoki címet szerzett csapatból Viktorija Csibulenko és Komsa Klaudia kivételével mindenki marad. Érkezik Békéscsabáról a beállós Szabó Valéria, a másodosztály Keleti csoportjának gólkirálynője, a Hajdúnánás ukrán válogatottja, Oleha Umanyec” – mondta a portálnak Mátéfi.

Új igazolásnak számít a lengyel Lublintól érkező bolgár kapus, Jekatyerina Dzsukeva, illetve a brazil válogatottal az olimpiára készülő világbajnok balszélső, Samira Rocha is. Utóbbi megfordult az osztrák Hypo, az orosz Zvezda Zvenyigorod, illetve a francia Mios Biganos és OGC Nice együtteseiben.