Társoldalunk:

Mégsem távozik a Veszprém kézielnöke

2016.06.16. 17:21

Kálomista Gábor maradt a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, miután lemondását nem fogadta el a társaság igazgatósága.

A klub csütörtöki közleményében jelezte, hogy megtárgyalták Kálomista lemondását, amelyet május 29-én, a Bajnokok Ligája elveszített kölni döntője után nyújtott be.

Az igazgatóság szerint Kálomista Gábor elmúlt évtizedben végzett munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a Veszprém kézilabdacsapata a tekintélyes magyar élmezőnyből a világ élmezőnyébe kerüljön. Csak az elmúlt néhány év sikerei (magyar bajnokságok, kupagyőzelmek, SEHA Liga, Bajnokok Ligája Final Four, Super Globe döntő) azt bizonyítják, hogy Kálomista Gábor munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

Kálomista GáborFotó: Marton Szilvia

A csapat a május 29-i döntőben már kilenc góllal vezetett a lengyel Kielce ellen, ám végül büntetőkkel elveszítette a mérkőzést.

A klub kinevezte az új sportigazgatót is Eklemovics Nikola személyében, az egykori válogatott irányító a felnőtt csapat, illetve az utánpótlás korosztályok szakmai munkáját felügyeli. 

A sportigazgató kinevezése nem érinti Xavi Sabate munkáját, illetve munkakörét, a szakember érvényes szerződéssel rendelkezik, és munkájára a továbbiakban is vezetőedzőként számít a klub, olvasható a Veszprém hivatalos honlapján.