Társoldalunk:

Jöjjön bulizni, akinek még maradt egy kis pénze

2016.06.21. 07:51

Hazatért hétfő délután Oaklandből a Cleveland Cavaliers csapata, amely megnyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság nagydöntőjét.

A hivatalos parádét csak szerdán rendezik, a repülőteret így is több ezer ünneplő drukker töltötte meg.

Az utolsók között szállt ki LeBron James, akit a címvédő Golden State Warriors ellen 4-3-ra megnyert finálé legértékesebb játékosának választottak. A pályafutása harmadik bajnoki címét ünneplő szupersztár büszkén emelte a magasba a Larry O'Brien-trófeát, miközben a hangszórókból a Queen együttes We are the champions című klasszikusa szólt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Miller

"Uramisten, azt hiszem ez lesz a legnagyobb buli, amit valaha Cleveland látott. Akinek maradt még egy kis pénz a zsebében, az jöjjön, és vegye ki a részét belőle" - mondta a 31 éves James még vasárnap, az oaklandi dialdalt követően.

A Cleveland - amelynek az NBA történetében először sikerült fordítania 1-3-ról a fináléban - eddigi legnagyobb sikere a 2007-es és 2015-ös döntő volt, előbbit 4-0-ra vesztette el a San Antonio Spursszel szemben, utóbbiban 4-2-re kapott ki a Warriorstól.

Mindenhol JamesForrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Miller

Az NBA-ben 14-edszer fordul elő, hogy egymás utáni években ugyanaz a két csapat jut be a fináléba, és hatszor jött össze a címvédés.

Cleveland lakossága előzőleg 1964-ben ünnepelhetett bajnoki címet, amikor a Browns amerikaifutballistái megnyerték az NFL-t.