Súlyos vereség a horvátoktól az Eb-nyitányon

u20 férfi kézilabda-válogatott
Vágólapra másolva!
A dániai U20-s férfi kézilabda Európa-bajnokság első mérkőzésén a magyar válogatott 38-30-ra kikapott Horvátországtól. A csoportban még két nehéz meccs vár a csapatra a svédek és a németek ellen.

"Nem kellően agresszív védekezése miatt a magyar férfi junior válogatott nyolc gólos vereséget szenvedett Horvátországtól a dániai U20-as Európa-bajnokság nyitónapján" - számol be a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

u20 férfi kézilabda-válogatott Forrás: keziszovetseg.hu

Támadásban hiába volt egészen jó a csapat teljesítménye - különösen a nyolc, illetve hat gólig jutó Győri Mátyás és Juhász Ádám remekelt a horvát kapu előtt - ha az első félidőben 16, a másodikban pedig még ennél is sokkal több, 22 gólt kapott Gyurka János szövetségi edző együttese.

Az egy korosztállyal korábban, az U18-asok között Eb-döntőt játszó magyar csapatra további két nagyon nehéz mérkőzés vár még Koldingban - pénteken a svédek, vasárnap pedig a németek ellen kellene javítani.

Férfi U20-as Európa-bajnokság, Dánia
D-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 30-38 (12-16)
Kolding, játékvezetők: Bounouara, Sami (franciák).
MAGYARORSZÁG: Rózsavölgyi, Balogh (kapusok), Bartók 4, Fekete 1, Füzi 1, Gábor, Győri 8, Hanusz 2, Juhász 6, Kovács M., Ligetvári 3, Mikita, Sinkovits, Szeitl 1, Tóth, Varjú 4. Szövetségi edző: Gyurka János.
HORVÁTORSZÁG: Car, Spikic (kapusok), Babic 2, Coric, Glavas 6, Jelinic 3, Manci Micevic, Mandic 11, Markusic 3, Obranovic 1, Peric, Rados, Severec 7, Sipic 1, Vrdoljak, Zobec 4. Szövetségi edző: Hrvoje Horvat.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.