Társoldalunk:

Hanga Ádámért focistákkal is fizet a Barcelona

2016.08.01. 19:08

A magyar kosárlabdázó aláírásáért előző klubja, a Labora Kutxa nem csak pénzt kapott a katalán óriástól, de két focistát is kölcsönbe, akik az élvonalban újonc Deportivo Alavést fogják erősíteni.

Rendhagyó üzlet keretében került Hanga Ádám Európa egyik legerősebb, a spanyol bajnokság előző kiírásában a Real Madrid mögött második helyen végző együtteséhez, az FC Barcelona Lassahoz, írja az Eurohoops nevű szakportál. 

Hanga Ádám következő szezonban már nem a baszkok zöld mezét fogja viselniForrás: AFP/John Macdougall

Hanga előző klubja, a vitóriai Laboral Kutxa Baskonia ugyanis nem csak pénzt kap a katalánoktól, hanem két futballistát is. Hogy ők mit keresnek majd a kosárlabdapályán? Természetesen semmit, az ő munkahelyük a Deportivo Alavésnél lesz – a Primera Divison újoncának ugyanis történetesen ugyanaz a Joseán Querejeta a tulajdonosa, aki a Laboralnak is.

A 27 éves magyar kosarasnak, aki a 2015-16-os idényben - ahol a Laboral a bajnoki elődöntőben vérzett el éppen a Barcelonával szemben -  33 bajnoki mérkőzésen 9,1 pontot, 4 lepattanót és 1,6 gólpassztátlagolt, a Barcelonától az NBA-ben szereplő Oklahoma City Thunderhez szerződő 23 éves spanyol Álex Abrinest kell pótolnia. Hanga szerződése még egy évig élt a baszkoknál, és a katalánokkal is több évre ír alá, úgy, hogy NBA-s játékjogával még mindig San Antonio Spurs rendelkezik.

Furcsa, de nem egyedi

A két költöző labdarúgó kilétéről egyelőre nincs információja az Eurohoopsnak sem, ahol azt írják, hogy ez lesz a történelem első ilyen – kosárlabdázóért focistát – átigazolása, azonban a Sportando.com oldalon egy török kommentelő azt írja, hogy hazájában már történt ilyen, amikor a Galatasaray egyenesen három futballistát küldött a Karsiyakának Furkan Aldemirért cserébe.