Legyőzhetetlen lenne itthon az ETO

Görbicz Anita; Löke, Heidi ARCKIFEJEZÉS felemeli a kezét kézilabdázó Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG örül sportoló SZEMÉLY
Győr, 2016. április 9. A győri Görbicz Anita (b) és Heidi Löke a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vívott Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária visszavágó mérkőzés végén a győri Audi Arénában 2016. április 9-én. A Győr kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba, miután 40-23-ra megnyerte a Ferencváros elleni negyeddöntős párharc visszavágóját. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupában és a bajnokságban is a címvédés a célja a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának.

Az együttes szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatóján Bartha Csaba klubelnök elmondta, minden irányból jogos elvárás a csapat felé, hogy jól szerepeljen.

"Célunk a magyar bajnoki címünk és a Magyar Kupa-elsőségünk megvédése,

Az elmúlt öt évet figyelembe véve egyáltalán nem irreális célkitűzések ezek. A menedzsment részéről mindent megteszünk, hogy a célokat elérjük, és támogassuk a csapatot" - hangsúlyozta az elnök.

Csupa fontos meccs

Ambros Martín vezetőedző a nyarat értékelve kifejtette, annak ellenére, hogy nem volt teljes a csapat kerete a felkészülés időszakában, sikerült minden kitűzött feladatot elvégeznie az együttesnek. A rájátszás nélküli idei magyar bajnokság azonban változást igényelt a csapat felkészítésében.

Ambros Martín idén is több fronton dirigálhatja a csapatot Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Idén már az első meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, már nem a bajnokság végjátékán van a hangsúly. Azt szeretném, ha megpróbálnánk a saját egyéni legjobbunknál is jobbak lenni, hiszen tavaly talán ez hiányzott ahhoz, hogy minden címet begyűjtsünk" - utalt a spanyol szakember a román CSM Bucuresti ellen büntetőkkel elvesztett budapesti BL-döntőre.

A csapatkapitány Görbicz Anita elmondta, több pihenő jutott idén, mint más szezonok között, de szívesebben lettek volna a magyarok is inkább az olimpián.

"Nem volt a nyáron nagy játékosmozgás, gyakorlatilag csak Nora Mörk érkezett.

A csapat nevében el tudom mondani, mindent megteszünk, hogy minden kupát elhódítsunk" - fejtette ki Görbicz.

Görbicz Antitára (labdával) továbbra is vezér szerep vár Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Larviktól érkezett Nora Mörk magyarul, "Jó napot!" köszöntéssel kezdte beszédét. A világbajnok, olimpiai bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok norvég játékos három évre igazolt Győrbe. Kiemelte, remekül érzi magát a kisalföldi megyeszékhelyen, és már várja a szezon kezdetét.

"Nagyon várom, hogy az Audi Aréna Győrben, a csodálatos győri közönség előtt végre zöld-fehérben pályára léphessek. Kiemelkedően jó formában vagyunk, izgatottan várom a szezont.

- hangsúlyozta Mörk.

Tóth Gabriella (b) és a norvég Nora Mörk idén már negy egymás ellen fog harcolni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Győr az NB I-ben pénteken kezd az újonc Kisvárda otthonában. A BL-ben a címvédő CSM Bucuresti, a dán Midtjylland és az orosz Rosztov Don lesznek az ellenfelei.