Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a pólószövetség elnöke a válogatott honlapján fakadt ki a junior-Eb történései miatt.

Döbbenetes módon kapott ki a magyar válogatott a hollandiai junior vízilabda-Eb negyeddöntőjében: 12–9-es olasz előnyről feljött 12–12-re, de mivel a rendezők folyamatosan 13–9-et írtak ki az eredményjelzőre, a zsűri úgy döntött, hogy 11–9-ről újrajátszatja a meccs maradékát. Az újrajátszott szakasz után 13–10-re nyertek az olaszok. A magyar óvást elutasították.

Míg Horkai György szövetségi kapitány – alighanem kínjában – viccesnek nevezte az esetet, Kemény Dénes elnök azt mondja, „ez gusztustalan!”

Keménynek nagyon nem tetszik, amit látott Fotó: Szabó Balázs - Origo

Kemény a válogatott honlapján kifejtette: ez a negyeddöntő „új dimenziót hozott a sportágba”.

„Ötven éve vagyok a vízilabdában, de olyat még nem láttam, nem hallottam, hogy a szubjektivitás a gólok számolásában is megnyilvánuljon, és az eredményjelző táblára is kikerüljön – tudomásom szerint ezt megelőzően sem történt ilyen. Hollandiában csütörtökön igen – háborgott az elnök. – A sportág szépsége, sármja és népszerűsége abban a fajta szubjektivitásban is kereshető, amely a játékvezetők ítéleteiben jelentkezik. Évszázados hagyomány, hogy azon vitatkozunk, támadófault, kiállítás vagy büntető éppen a helyes ítélet egy adott szituációban. A póló ettől is szép, ettől is népszerű, nem csak a jóképű vízilabdázók miatt. És most új dimenziót nyitottunk. Olyat, ami a grundon szokott lenni, ahol a fehérek azt mondják, 4–3 az eredmény, mire a pirosak kontráznak, nem igaz, mert 4–4. Eltér a marék, de ott nincs zsűri, nincsenek ellenőrök, legkevésbé villanyújság. De hogy egy junior-Európa-bajnokság negyeddöntőjében eltér a matek, arra nincsenek szavak, a póló történetében sohasem fordult elő.”

„Ameddig a hatalomvezérelt közreműködői réteg négy percen keresztül nem veszi figyelembe, hogy egy edző jelzi a zsűri hibáját, addig a nemzetközi vízilabda saját magát kérdőjelezi meg!” – vonja le a végkövetkeztetést a kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény.