Elfogadták a pólókapitányok beszámolóját

Benedek Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Benedek Tibor szövetségi kapitány a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én. A találkozó 8-8-as döntetlenre végződött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi ülésén Benedek Tibor és Bíró Attila is értékelte az olimpiai szereplést, amelyet mindketten csalódásként éltek meg. A testület elfogadta a beszámolókat. A férfiválogatott nem indul a Világligában.

„Nagyon erős csapatunk volt, egyénileg is mindenkivel felvettük a versenyt. Ezért is csalódás a végeredmény, hiszen az érem simán benne volt csapatban" – idézte Benedek Tibort, a férfiválogatott szövetségi kapitányát a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

Az ülésen az is kiderült, hogy a csapat nem nevez a Világliga idei küzdelmeire.

Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

A női válogatott kapitánya, Bíró Attila ugyancsak csalódottságának adott hangot, mert a csapat érem nélkül tért haza az olimpiáról. De hozzátette, a válogatott a közeljövőben elkaphatja az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államokat.

Ezt követően az utánpótlás-válogatottak szakvezetői következtek, Horkai György a podgoricai ifjúsági vb kapcsán megjegyezte, remekül szerepeltek a játékosai és megérdemelten lettek bronzérmesek.

A hollandiai junior Eb-n a válogatott a 7. lett az emlékezetes negyeddöntő miatt, de Horkai úgy érezte, a minimum az elődöntő lett volna. „Négybe kellett volna jutni. Strukturálisan ez a legjobb csapat, amellyel kapitánykodásom alatt dolgoztam" – nyilatkozta.

„A nyolc meccsből ötöt nagyon nehéz értékelni, de ezt már a sorsoláskor tudni lehetett, mert nagy a szakadék a legjobbak és a többiek között. Felkészült edzőkkel találkoztam, sok helyen rájöttek, érdemes a női vízilabdába energiákat fektetni. Bár a mi korosztályunkat lyukasnak mondhatjuk, vannak tehetségek, akikre lehet építeni" – vélekedett Faragó Tamás, a női junior Európa-bajnokságon hatodik helyen záró csapat szövetségi edzője.