Társoldalunk:

Az oroszoknak nem volt Crosbyjuk

2016.09.25. 09:53

A címvédő kanadai csapat 5-3-ra legyőzte az orosz csapatot a torontói jégkorong-Világkupa első elődöntőjében A másik ágon a svéd és a tornán nem szereplő európai együttesekből összeállított csapat mérkőzik.

eredmény, Világkupa (Toronto), elődöntő:
Kanada - Oroszország 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)
gól: Crosby (8.), Marchand (38., 42.), Perry (46.), Tavares (50.), illetve Kucserov (29.), Kuznyecov (37.), Panarin (60.)

A két sportági nagyhatalom csatájában Sidney Crosby egy szép egyéni akció után szerzett vezetést: egyedül letámadott, korongot lopott és Szergej Bobrovszkijt elfektetve emelt a hálóba. A második harmadban fordítottak a vendégek. Nyikita Kucserov a kapuvas segítségével vette be Corey Price kapuját, majd Jevgenyij Kuznyecov egy szép centerezést követően közelről nem hibázott.

Várják, hogy ki lesz az ellenfél a döntőbenForrás: AFP

Azonban még a szünet előtt Brad Marchand értékesítette Crosby remekbe szabott passzát. Hasonló forgatókönyv szerint kezdődött a harmadik harmad: Crosby készítette le a korongot Marchandnak, aki mértani pontosságú lövéssel ismét Kanadát juttatta előnyhöz.

Négy perc múlva Corey Perry kapu előtti határozottsága ért gólt, majd újabb négy perc elteltével John Tavares lőtte ki a bal felső sarkot. A hajrában az oroszok lehozták a kapusukat, és Artemi Panarin szépített, de ez már nem változtatott azon, hogy Kanada jutott a döntőbe.

Az egyik csapat második sikeréig tartó döntősorozat magyar idő szerint szerda hajnalban kezdődik.