Otthon kapott ki a PEAC az Európa Kupa-selejtezőben

Orozovic Sanja; Kiss Virág; Pascua Lucila; akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY Pécs, 2014. május 2.
Orozovic Sanja (b) és Kiss Virág (j), a PEAC-Pécs játékosa, vallamint Pascua Lucila, a PINKK Pécsi 424 játékosa az NB I
Pécs, 2014. május 2. Orozovic Sanja (b) és Kiss Virág (j), a PEAC-Pécs játékosa, vallamint Pascua Lucila, a PINKK Pécsi 424 játékosa az NB I női kosárlabda, PEAC-Pécs - PINKK Pécsi 424 mérkőzésen a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban 2014. május 2-án. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A PEAC-Pécs hazai pályán tíz ponttal kikapott a szlovák Piestanske Cajky együttesétől szerdán a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének első mérkőzésén.

Eredmény, selejtező, 1. mérkőzés:
PEAC-Pécs - Piestanske Cajky (szlovák) 64-74 (20-14, 15-16, 14-21, 15-23)

Az európai kosárküzdelmek nyitányán a bajnoki ötödik pécsiek látták vendégül a pöstyéni csapatot. A baranyaiak szombaton hosszabbítás után verték a Szekszárdot az NB I első fordulójában, a szlovákoknál pedig ott volt a brit válogatott Chantelle Handy, aki az elmúlt szezonban a PINKK-Pécsi 424 csapatát erősítette.

A szerdai meccs első félidejében a Pécs volt a jobb, de a szünet után a szlovákok egy 8-0-s rohammal fordítottak. A 49-51-ről induló utolsó negyed kiélezett csatát hozott, mígnem

64-61 után a vendégcsapat egy 13-0-s sorozattal nagy hajrát mutatott be.

A PEAC - amelynek legjobbja a válogatott Zele Dorna volt 20 ponttal - nehéz helyzetből várja a folytatást.

Az egyik pécsi csapat már ott van, a másik talán nem is lesz Forrás: MTI/Sóki Tamás

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Pöstyénben, a párharc győztese felkerül az Európa Kupa 32 csapatos főtáblájára, amelynek már tagja a PINKK-Pécsi 424 és az Aluinvent DVTK Miskolc. A selejtező másik magyar résztvevője a VBW CEKK Cegléd, amely a Jenyiszej Krasznojarszkkal küzd meg az EK-csoportkörért. Az első meccsre csütörtökön Cegléden, a visszavágóra egy héttel később Oroszországban kerül sor.