Társoldalunk:

Magyar tagja is van a jégkorong edzőbizottságának

2016.10.06. 14:39

Majoross Gergely személyében magyar tagot választottak be a Nemzetközi Jégkorong Szövetség edzői bizottságába.

A jégkorongblog szaklap csütörtöki tájékoztatása szerint két ciklusnyi szünet után állítottak fel ismét önálló edzői bizottságot nyolc taggal, a testület elnöke Tom Renney, a Kanadai Jégkorong Szövetség vezetője.

Majoross Gergely elmondta, hogy a magyar szövetség (MJSZ) ajánlotta őt erre a tisztségre: Sokkal inkább a magyar hoki és az MJSZ számára kiemelkedő eredmény, hogy magyar edző került ebbe a bizottsága, mintsem az én személyes sikerem. Azt gondolom, ez az elmúlt évek fejlődésének egyfajta elismerése. Meg kell köszönnöm az első számú munkaadómnak, a MAC Budapest vezetőségének, hogy elnézi nekem ezt az alkalmankénti hiányzást, és támogatja részvételemet ebben a munkában" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy december elején tartják az első bizottsági ülést.

Majoross Gerely (j) másodedző magyaráz a jégkorong-válogatott játékosainakForrás: MTI/Mudra László / Mjsz

Majorossal együtt már három magyar dolgozik az IIHF munkacsoportjaiban. A négyéves ciklusokban dolgozó bizottságok közül a nőit továbbra is Kolbenheyer Zsuzsanna vezeti, aki az IIHF elnökségének is tagja. Kovács Zoltán a létesítményfejlesztésért felelős bizottságban tevékenykedik.