Vágólapra másolva!
Patrik Laine is letette a névjegyét az NHL-ben.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Auston Matthews első NHL-mérkőzésén négy góllal kezdett, de a Toronto az újonc szuper teljesítménye ellenére is kikapott végül az Ottawa ellen.

Gól, gólpassz, heroikus fordítás

Matthews a nyári játékos első választottja volt, mögötte másodikként a finn Patrik Leine kelt el, akire szintén egy kanadai csapat, a Winnipeg csapott le.

Laine hazai pályán, a Carolina elleni meccsen mutatkozott be, és a harmadik harmadban egy hatalmas góllal hozta közelebb csapatát, amely így feljött 4-3-ra. Laine az egyenlítőgólból is kivette a részét, megszerezve ezzel első asszisztját, és a Winnipedig végül hosszabbításban döntötte el a meccset, amelyet 1-4-ről fordított meg.

Szétlövéssel nyert a bajnok

A címvédő Pittsburgh Penguins szintén győzelemmel kezdte a szezont, miután szétlövéssel 3-2-re felülmúlta a Washington Capitals csapatát. A kiélezett találkozón a bajnok legjobbja a kapus Marc-Andre Fleury volt, aki a fővárosiak 39 lövését hárította. A Penguinsben Jevgenyij Malkin egy-egy óllal és gólpasszal zárt, míg a büntetőknél a győztes találatot Phil Kessel ütötte. A Capitals mindkét gólját az osztrák születésű svéd Andre Burakovsky szerezte.

A nap legkomolyabb teljesítményét Brad Marchand produkálta,

aki két góllal és három gólpasszal tolta meg a Boston szekerét,

a Bruins a Columbust csapta meg 6-3-ra.

eredmények:
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 1-4
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 3-6
New York Rangers - New York Islanders 5-3
Florida Panthers - New Jersey Devils 2-1, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6-4
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3-2, szétlövés után
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3-2
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5-4, hosszabbítás után
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4-2