Görbiczék Bukarestben vehetnek revánsot

Yvette Broch, Oana Manea, kézilabda
Gyor Audi ETO's Yvette Broch (L) fights for the ball with CSM Bucharest's Oana Manea during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A címvédő CSM Bucuresti vendége lesz pénteken az eddig százszázalékos Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Az ETO az első két fordulóban remekelt, előbb könnyedén verte a vendég dán Midtjyllandot, majd Oroszországban a Rosztov Don ellen nagyszerű hajrával gyűjtötte be a két pontot. A bukarestiek a nyitókörben legyőzték a rosztoviakat, de aztán kikaptak Dániában.

Amennyiben a győriek ott folytatják, ahol egy hete abbahagyták, akkor már most óriási lépést tehetnek a csoportelsőség felé. Van is törleszteni valójuk, mivel az előző sorozat döntőjében éppen őket verte a román csapat, hosszabbítás után hétméteresekkel.

Yvette Broch és Oana Manea májusi csatája Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A hazaiaknál két változás biztosan lesz a tavalyi döntős kerethez képest, hiszen Maria Fisker visszatért Dániába, Ana-Paula Rodrigues a Rostov-Don, Mayssa Pessoa a Vardar, Fernanda da Silva a Bietigheim, míg Jekatyerina Vetkova a Toulon csapatához igazolt, míg Line Jörgensen megsérült, de már a kispadon sem Kim Rasmussen ül (ő magyar szövetségi kapitányként lesz ott a lelátón), hanem Jakob Vestergaard.

„Ne felejtsük el, hogy mi játszunk hazai pályán, itthon le tudjuk győzni őket. Olyan keményen kell kézilabdáznunk, mint a Rosztov ellen, és nem szabad, hogy a győriek a saját játékukat játsszák" – nyilatkozta a bukarestiek spanyol válogatott szélsője, Carmen Martín.

Aurelia Bradeanu hét évig játszott Győrben, de azt mondta, semmi különös érzése nem lesz, amikor pályára lép egykori klubja ellen. „Volt időszak, amikor ideges volt egy-egy ETO elleni meccs előtt, de most már nagyon kevés olyan ember van a keretben, akivel én egykoron együtt játszottam" – mondta.

Hungarian Gyor Audi ETO's Heidi Loke scores a goal during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Egyetlen edzésünk volt felkészülni a Bukarest elleni meccsre, amely nagy teszt lesz számunkra. Nehéz meccsre számítok, főleg mivel kisebb sérülések miatt nem vagyunk teljesek. Jana Knedlikova nem egészséges, izomproblémái vannak, ezért nem tarthat velünk." –mondta Ambros Martín vezetőedző a klub honlapján.

„Nehéz meccsre számítunk, tudjuk, hogy a Bukarest bizonyítani akar majd, hogy a múlt heti vereségüket feledtessék. A mi helyzetünk sem könnyű, hiszen talán most a legsűrűbb a programunk, így nem sok idő volt készülni külön a Bukarest ellen. Ismerjük jól, nagy összecsapás lesz, de természetesen győzni utazunk Romániába" – nyilatkozta Görbicz Anita csapatkapitány.

A 17 órakor kezdődő mérkőzést a lengyel Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek kettős vezeti majd.