Társoldalunk:

Hivatalosan is halhatatlan lett hat magyar pólós

2016.10.30. 10:00

Egyszerre hat magyar vízilabdással bővült az International Swimming Hall of Fame, a vizes sportok halhatatlanjait tömörítő nemzetközi Hírességek Csarnoka az egyesült államokbeli Santa Clarában.

Budapesti idő szerint vasárnapra virradóra iktatták be a tagok közé a Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyat szerző Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt.

A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint az ünnepségen ott volt Kemény Dénes, a háromszoros aranyérmes férfiválogatott szövetségi kapitánya, a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke is, aki 2011-ben lett halhatatlan. Az est háziasszonya a mellúszásban olimpiai bajnok Kovács Ágnes volt.

A Waterpolo.hu képe a halhatatlanokrólForrás: Waterpolo.hu

Benedekék a dicsőségüket jelképező, a vállukon elhelyezett szalagot kaptak Kemény Dénestől, valamint egy trófeával is gazdagodtak - írta a Waterpolo.hu, majd Kiss Gergelyt idézte: "Ez CSAKIS a családok, az edzőink és a BAJNOKTÁRSAINK munkájának köszönhető!!! Hálásak vagyunk Nektek. Hajrá Magyarok!"