Haverokkal támadt a kézikapitányra, mert kimaradt a válogatottból

Ljubomir Obradovics
Gdansk, Poland 16th, January 2016 Obradovic Ljubomir - Montenegro team head coach during the D group match of the EHF European Men's Handball Championship between Hungary and Montenegro at Ergo Arena sports hall (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Botrányos jelenetek következményeként mondott le a montenegrói férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Ljubomir Obradovics – írta a Magyar Szó. 

A szerb Obradovics a 2018-as horvátországi Európa-bajnokság selejtezőjére készülő montenegrói válogatott edzését tartotta, amikor a tréningen megjelent a válogatott keretéből kimaradt Stevan Vujovics. A 190 cm magas, 90 kg-os irányító nem egyedül érkezett a sportcsarnokba, hanem két társával. Arról érdeklődtek, hogy Vujovics miért nem került be az Eb-selejtezőre készülő keretbe.

A vajdasági napilap értesülései szerint

csak kevésen múlt, hogy a szóbeli fenyítés nem fajult leszámolássá,

ezt a rendőrök és a válogatott igazgatója, Petar Kapisoda akadályozta meg.

Az incidenst követően Ljubomir Obradovics azonnal lemondott a szövetségi kapitányi posztról, a Montenegrói Kézilabda-szövetség közleményben reagált a történtekre.

Ljubomir Obradovics azonnal lemondott Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

„A Montenegrói Kézilabda-szövetség megdöbbent Stevan Vujovics, Vukan Lipovina és egy ismeretlen harmadik személy vandál viselkedésén, akik megszakították a válogatott edzését. Minden, ami a tréningen történt, az állami szervekre tartozik, és majd ők foglalkoznak részletesen a történtekkel. Szomorúan megállapítjuk, és elfogadjuk, hogy az incidens után Ljubomir Obradovics lemondott a szövetségi kapitányi posztról, mivel mi is megdöbbentünk a korábbi válogatott játékos viselkedésén, akihez a korábbi ifjúsági válogatott Vukan Lipovina is csatlakozott. Nem fogjuk azt megengedni, hogy a játékosok váltsák le a szövetségi kapitányokat, és az edzők kinevezése vagy leváltása nem az utcán történik majd. Köszönetet szeretnénk mondani Milorad Davidovicsnak és Petar Kapisodának, akik a svédek és az oroszok elleni Eb-selejtezőkön irányítják majd a válogatottat" – olvasható a szövetség közleménye a Magyar Szó fordításában.