Társoldalunk:

Kikapott a döntőben a magyar hokiválogatott

2016.11.06. 20:48

A magyar jégkorong-válogatott a második helyen végzett a Tüskecsarnokban zajló felkészülési tornán, mivel vasárnap 3-2-re kikapott a döntőben a dél-koreai csapattól.

A döntőben:
Koreai Köztársaság - Magyarország 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
gól: Sin (7.), Cso (51.), Swift (60.), illetve Csányi (15.), Terbócs (60.)

A magyarok eddig remekül szerepeltek a dél-koreaiak ellen, a 13 korábbi mérkőzésen csak egyszer kaptak ki. Amióta azonban az ázsiai ország Pjongcsanggal elnyerte a 2018-as téli olimpia rendezési jogát, komoly sportágfejlesztési programot működtet, amelynek egyik eleme a honosítás. Ennek eredményeként Budapesten öt ilyen hokis lépett jégre.

Nálunk is gólt szerzett egy honosított

Kicsit álmosan kezdtek a magyarok, a nagy iramot diktáló, gyakran letámadó vendégek már a 7. percben megszerezték a vezetést. Könczei Áron szerette volna kihozni a korongot a magyar kapu elől, ám Sin Hjung Jun elvette tőle, és Hetényi Zoltán lábai között a hálóba lőtt. Ahogy ébredeztek a hazaiak, úgy kerültek egyre többet Matthew Dalton kapuja elé.

Nagy Krisztián és Kovács Csaba harcol a dél-koreai túlerővelForrás: MTI/Kovács Tamás

A 15. percben Csányi Karol váratlan kísérlettel egyenlített, Dalton nem tudta gyorsan zárni a lábait. Közvetlenül a szünet előtt a dél-koreaiak kapusa lábsérülést szenvedett, és a második harmadra már nem ő, hanem Park Szung Je jött ki.

4 a 4-ben, majd üres kapura szereztek gólt

A folytatásban sem sikerült mezőnyfölényt kiharcolni, ebben a periódusban a két csapat egymás hibáiból élt. Az iram azután lett nagyobb, hogy a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Sofron István hatalmas lendülettel, szabályosan nekiütközött egy ellenfelének, és ettől felpörögtek a csapatok.

A záróharmad magyar emberelőnnyel és hatalmas Kóger Dániel-helyzettel indult. Élénkebbé vált a játék, és amikor ismét emberelőnybe került a hazai válogatott, Sofron lövését védte bravúrral Park. Páros kiállítás után Nagy Krisztián hagyott ki egy szólót, majd a túloldalon Cso Min Ho nem hibázott, ellőtte a hosszú oldalt.

A hajrában lehozta kapusát a magyar csapat, majd Michael Owen Swift az üres kapuba lőtt. Maradt 51 másodperc, és bár a végén Terbócs István szépített, egyenlítésre már nem maradt idő.
A dél-koreai együttes fennállása során először verte meg a magyar csapatot alapjátékidőben.

Az 5. helyért:
Lengyelország - Olaszország 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

a 3. helyért:
Ausztria - Dánia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

A torna végeredménye: 1. Koreai Köztársaság, 2. Magyarország, 3. Ausztria, 4. Dánia, 5. Lengyelország, 6. Olaszország