Vágólapra másolva!
Menesztette hétfőn dán vezetőedzőjét, Jakob Vestergaardot a CSM Bucuresti női kézilabdaklub, miután az együttes címvédőként kétszer is kikapott a Győri Audi ETO KC-től a Bajnokok Ligája C csoportjában.

A bukaresti egyesület közölte: Vestergaard helyére a román Aurelian Roscát nevezték ki. Rosca a 2015–2016-os idényben a HCM Baia Marét edzette, a nagybányai csapattal akkor a BL nyolcaddöntőjéig jutott. A klub közleménye szerint a menesztésről azután határoztak, hogy elemezték a csapat idénybeli teljesítményét, és arra a következtetésre jutottak, hogy változásra van szükség a kispadon.

Vestergaardot május végén nevezték ki a román csapat élére,

Kim Rasmussent váltotta, aki júliustól a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

Május elején, a budapesti döntőben a CSM Bucuresti Rasmussen vezetésével legyőzte a Győri Audi ETO-t, és megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Jakob Vestergaard Forrás: Tóth Zoltán/Handball.hu

A mostani BL-sorozatban a román csapattal azonos csoportban szereplő Győr eddig kétszer is jobbnak bizonyult a Bucurestinél, legutóbb pénteken, hazai pályán, 33–25-re győzött, miután idegenben is diadalmaskodott a BL-címvédő felett.

A CSM Bucuresti a mostani szezonban összesen három vereséget szenvedett el a BL-ben, így sereghajtó a csoportjában, de még van esélye továbbjutni a középdöntőbe.