Mi történt a Lakersszel?

Los Angeles Lakers v Phoenix Suns USA 2016 NBA National Basketball Association Los Angeles Los Angeles Lakers Phoenix Suns November Staples Center
LOS ANGELES, USA - NOVEMBER 06 : D'Angelo Russell (L) of Los Angeles Lakers in action against Eric Bledsoe (R) of Phoenix Suns during a NBA game between Los Angeles Lakers and Phoenix Suns at Staples Center in Los Angeles, USA on November 06, 2016. Mintaha Neslihan Eroglu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers újabb győzelmével már 4-3-as pozitív mérleggel áll az idén is erős bivalyerős Nyugati Főcsoportban. A vasárnap esti hat meccsből négyszer is a vendégek örülhettek.

A Los Angeles Lakers hazai pályán 119-108-ra legyőzte a Phoenix Suns csapatát az NBA november 6-i, vasárnapi játéknapján, és ezzel sorozatban harmadik győzelmét aratta a csapat. Ilyenre is nagyon régen volt már példa az elmúlt években jobbára csak szenvedő gárdától, ahogy arra is, hogy - igaz, még csak hét meccs van a hátuk mögött - pozitív mérleggel álljanak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa ugyan a vendégeknél pattogtató és 39 pontos karriercsúcsig jutó Devin Booker volt, a Lakersben azonban hatan is tíz pont fölé jutottak - a legeredményesebb a 22-t jegyző Nick Young volt.

Hiába volt ő a meccs sztárja:

Idegenben győzött a Portland TrailBlazers is, elsősorban a karriercsúcsát beállító, 37 pontot szállító CJ McCollum munkásságának köszönhetően. A Toronto elleni 100-94-es siker azt jelenti, hogy a Blazers 2-1-es mérleggel zárta a három meccses túráját.

CJ McCollum parádéja:

A Denver Nuggets úgy nyert 123-107-re Bostonban, hogy félelmetes első két negyedet produkált: a nagyszünetben 77-52-re vezettek a coloradóiak. Ebben a játékrészben különösen Emmanuel Mudlay tündökölt a vendégek részéről, aki 24 pontot szórt az első negyedben(!), majd karriercsúcsát beállítva 30-nál állt meg.

A Dallas remek védekezésének köszönhette, hogy 86-75-re győzni tudott a Minnesota otthonában. Ez volt a texasiak első sikere az idényben. A vendégek jól olsztották meg a pontszerzés feladatát a kezdő ötös és a pad között: előbbiek 39, míg utóbbiak 37 pontig jutottak. A kevés pontt ellenére ez bizony egy hosszabbításos meccs volt, de ezt a ráadást nem nagyon fogják emlegetni Minnesotában: a hazai csapat ugyanis csak egyetlen pontra volt képes az extra játékrészben.

Nagy az öröm Dallasban:

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 119-108
New York Knicks-Utah Jazz 109-114
Memphis Grizzlies-Portland Trail Blazers 94-100
Toronto Raptors-Sacramento Kings 91-96
Dallas Mavericks-Milwaukee Bucks 86-75 - hosszabbítás után
Boston Celtics-Denver Nuggets 107-123