Vágólapra másolva!
Biros Péter sportágat vált, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a mai napon az egri kézilabdaklub játékosa lett.

A Heol.hu írta meg először, hogy egy olimpiai bajnok sportolóval erősít az egri kézilabdacsapat, de azt nem írták meg, hogy kiről van szó. Az Origo sportrovatában többen is arra gondoltunk, hogy Biros Péterről lehet szó, hiszen az Egerben néhány hete elbúcsúztatott klasszis vízilabdázó fiatalabb korában kézilabdázott, méghozzá Veszprémben.

Megkerestük a klubot, és bár Zelei Dániel kommunikációs vezető nem akarta felfedni a titkot (hiszen még a csapat játékosai sem tudták), végül kiszedtük belőle, hogy valóban Biros Péterről van szó.

aki annak idején Veszprémben kezdett el kézilabdázni, ezért remek alkalomnak tűnt a soron következő, Veszprém elleni bajnokink arra, hogy tiszteletünket fejezhessük ki a háromszoros olimpiai bajnok előtt" - mondta Zelei az Origónak.

Biros Péternek nem lesz idegen a kézilabda Forrás: MTI/Illyés Tibor

A vezető hozzátette, nem kötöttek szerződést Birossal,

csak a Veszprém elleni mérkőzésen fog pályára lépni a csapatban,

amire az egyeztetések során a veszprémiek is örömmel bólintottak rá. "Ez nagy esemény nekünk is, hiszen most játszunk először a bajnok ellen" - mondta Zelei.

Biros Péter úszóként kezdte sportpályafutását, 17 évesen került a veszprémi kézilabdacsapathoz, de végül a vízilabda mellett döntött.