Vágólapra másolva!
Szolnok az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert az OSC Újbuda vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Eredmény:
Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló:
A csoport:
A-Híd OSC Újbuda - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-9 (2-2, 1-3, 2-2, 3-2)

Az OSC az újbudai otthonában fogadta a Szolnokot, és az előjelek nem igazán voltak kedvezőek a számára. Egy héttel azt követően találkozott ugyanis a két együttes, hogy a magyar bajnokságban a címvédő Tisza-partiak a legutóbbi szezonban harmadik helyezett gárda ellen 11-7-re nyertek vendégként.

Vámos Márton gólja jelentette a különbséget Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szerdai találkozó elején az OSC került kétgólos előnybe, de a Szolnok az első szünetig egyenlített, majd a folytatásban a vezetést is átvette, s innentől jórészt irányította a mérkőzést. Öt-hétnél a háromgólos különbségért támadhatott, kimaradt azonban a helyzete, az OSC pedig nem adta fel a küzdelmet, és a negyedik negyedben egy találatnyira zárkózott,

majd 6,9 másodperccel a vége előtt Bátori Bence révén emberelőnyben egyenlített.

Maradt azonban még válasza a vendégcsapatnak, a négy gólig jutó - és ezzel a mezőnyben legeredményesebb - Vámos Márton az utolsó másodpercben távolról lőtt a hazai kapuba.

Később:
B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát)-ZF-Eger 20.15

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a jövő évi budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakasz után - a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.