Egy török csapatot megvertünk, egytől kikaptunk

Szolnok, 2016. december 7. Michael Dixon, az Athén (b2) és Wittmann Krisztián, a Szolnok játékosa (j) a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában játszott Szolnoki Olaj - AEK Athén mérkőzésen a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 2016. december 7-én. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj 13 ponttal kikapott szerdán a vendég AEK Athén csapatától a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, E csoport, 8. forduló:
Szolnoki Olaj-AEK Athén (görög) 76-89 (22-21, 15-29, 21-24, 18-15)
a magyar csapat legjobb dobói: Pavlicevic 22, Borisov 13, Vojvoda 11

A magyar bajnok hét forduló után 1/6-os győzelmi mérleggel a csoport utolsó, nyolcadik helyén állt, az AEK (4/3) pedig a negyedik volt. A két gárda athéni összecsapását a görögök nyerték fölényesen, 92-49-re.

Ezúttal szorosabb volt a mérkőzés, az első negyedben még többször vezetett is a Szolnok, a második szakaszban azonban meglépett a görög együttes, amely ezután már végig irányított. A harmadik negyedben húsz pont fölé is nőtt a különbség, és Stojan Ivkovic gárdája a végére csak csökkenteni tudta hátrányát.

Az Olaj jövő kedden az olasz Sassarihoz látogat.

A Győr kilenc ponttal nyert a török Mersin vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.

Az Athén Szolnokon is nyert Forrás: MTI/Mészáros János

A csoport, 5. forduló:
Mersin (török)-CMB Cargo UNI Győr 65-74 (19-24, 17-21, 9-15, 20-14)
a magyar csapat legjobb dobói: Hruscakova 18, Simon Zs. 15, Kiesel 13

Az A csoport két nyeretlen csapata találkozott Mersinben, ahol a Győr végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztosan győzött. Az első meglépés után még tudtak fordítani a törökök, de aztán már csak futottak az eredmény után.

Völgyi Péter vezetőedző együttese jövő szerdán a francia BLMA-t fogadja.

A Sopron is nyert

A Sopron hazai pályán legyőzte a Salamancát szerdán a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.

B csoport, 5. forduló:
Uniqa Sopron-Salamanca (spanyol) 77-68 (23-12, 18-21, 15-22, 21-13)
a magyar csapat legjobb dobói: Turner 31, Crvendakic 14

A magyar bajnok 2/2-es győzelmi mérleggel várta az összecsapást, míg a Salamanca 3/1-gyel állt, legyőzve többek között a címvédő orosz Jekatyerinburgot. A spanyolok a nemzeti bajnokságban is remekelnek, 11 meccsből 10 győzelemmel vezetik a tabellát, és nemrég távozott tőlük a magyar válogatott Krivacsevics Tijána, aki Törökországba szerződött. Egy ismerős arc így is akadt a túloldalon,

az Európa-bajnok szerb Jelena Milovanovic ugyanis korábban négy szezont Sopronban töltött.


A spanyol együttesben lépett pályára a négyszeres olimpikon brazil Erika de Souza is, aki a 2002/2003-as idényt Pécsen töltötte, emellett WNBA-bajnok lett a Los Angeles Sparksszal és három WNBA All Star-gálán is szerepelt.

A Salamanca - amelyet mintegy 40 szurkolója is elkísért a Novomatic Arénába - a papírforma alapján esélyesebbnek számított, ezzel együtt a Sopron már az első negyedben jelentős előnyt harcolt ki. A középső szakaszban ugyan a spanyol csapat faragott hátrányán, sőt a negyedik negyed elején ki is egyenlített, de a hajrá megint a hazai együttesnek sikerült jobban, amely végül - a 31 pontig jutó Yvonne Turner vezérletével - magabiztosan nyert.

Sterbenz László vezetőedző csapata jövő csütörtökön a török Hatayhoz látogat.