Tizenhárman pályáztak Benedek helyére

vízilabda szerbia magyarország Benedek Tibor rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Benedek Tibor szövetségi kapitány a 2016-os riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 6-án. A találkozó 13-13-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar élvonal edzőinek fele beadta a pályázatát a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára Benedek Tibor távozása után. De érkezett jelentkezés külföldön dolgozó magyar és külföldi szakemberektől is.

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pályázók között van magyar, külföldön élő magyar és külföldi szakember is, a szövetség azonban – tekintettel arra, hogy a hétvégén több klubcsapat is nemzetközi kupamérkőzést játszik – csak a jövő héten hozza nyilvánosságra a neveket.

Hesz Máté főtitkár elmondta, hogy Kemény Dénes elnök felveszi a kapcsolatot a jelöltekkel, az MVLSZ elnöksége pedig csütörtökön dönt az új kapitány személyéről.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője (k) a válogatott élén is kipróbálná magát Forrás: MTI/Bugány János

A Vlv.hu szakportál megkérdezte a magyar élvonal valamennyi vezetőedzőjét, hogy pályázott-e. A válaszokból kiderült, hogy Cseh Sándor (Szolnok), Dabrowski Norbert (Eger), Märcz Tamás (BVSC), Szécsi Zoltán (Kaposvár), Vad Lajos (Honvéd) és Vincze Balázs (OSC-Újbuda) jelentkezett, továbbá a Kolumbiában dolgozó Gyöngyösi András és az Egyiptomban edzősködő Lukács Dénes is benyújtotta pályázatát.

Az új kapitány megbízatása 2017. január 1-től 2020. december 31-ig szól majd.