Vágólapra másolva!
A PEAC-Pécs hazai pályán 71-48-ra legyőzte a PINKK-Pécsi 424 csapatát szerdán a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A Győr otthon kapott ki a Montpellier-től.

Kosárlabda Európa Kupa, B csoport, 6. forduló:
PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424 71-48 (19-13, 15-2, 20-15, 17-18)

A pécsiek a múlt héten 2/3-ra rontották győzelmi mérlegüket a török Kayseri vendégeként, míg a PINNK Moszkvában elszenvedte ötödik vereségét is. A zárókör előtt a PEAC a harmadik helyen állt, a nyeretlen PINKK pedig utolsó volt a B csoportban, utóbbi esetében már korábban eldőlt, hogy nem érhet oda a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első két hely valamelyikére.

Ugyanakkor a PEAC úgy lépett pályára, hogy ha legyőzi városi riválisát, az MBA Moszkva pedig a papírformának megfelelően kikap a veretlenül éllovas Kayseri csarnokában, akkor az orosz csapattal együtt 3/3-mal áll, viszont az egymás elleni összevetésben a baranyaiak jobbak, így ők juthatnak tovább másodikként a 16 közé.

Orozovic Sanja (b) és Kiss Virág (j), a PEAC-Pécs játékosa, vallamint Pascua Lucila, a PINKK Pécsi 424 játékosa Forrás: MTI/Sóki Tamás

Mivel az MBA Moszkva 81-69-es vereséget szenvedett a Kayseri vendégeként, ezzel a magyar csapat jutott tovább.

Otthon kapott ki a Győr

Az A csoportban a Győr négy vereség után az elmúlt héten megszerezte első győzelmét a török Mersin vendégeként, míg a BLMA - teljes nevén Basket Lattes Montpellier Agglomeration - 2/3-as mérleggel várta a folytatást. A Rába-partiak szerdán megszilárdították keretüket azzal, hogy a szezon végéig hosszabbítottak a fehérorosz Tacjana Lihtaroviccsal, akinek eredetileg decemberben lejárt a szerződése.

Rosszul kezdett a magyar csapat, hiszen nyolcpernyi játék után tíz ponttal vezetett a vendég alakulat. Mindez meg is alapozta a mérkőzést,

a franciák viszonylag könnyedén tartották ezt a különbséget, nem engedték felzárkózni riválisukat.

A Győr a folytatásban sem tudta megközelíteni ellenfelét, így összességében simán kikapott.

Völgyi Péter vezetőedző együttese január 4-én az éllovas orosz Dinamo Kurszkhoz látogat.

A csoport, 6. forduló:
CMB Cargo UNI Győr-BLMA (francia) 58-65 (16-22, 16-17, 11-16, 15-10)
a magyar csapat legjobb dobói: Simon Zs. 14, Lihtarovics 12, Hruscakova 11