NHL: New Yorkban nyert rangadót a Chicago

Carolina Hurricanes v Los Angeles Kings GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 08: Derek Ryan #33 of the Carolina Hurricanes reacts to his short handed goal for a 2-0 lead over the Los Angeles Kings during the second period at Staples Center on December 8, 2016 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A nyugati listavezető Chicago Blackhawks kiélezett mérkőzésen 2-1-re legyőzte idegenben a New York Rangers együttesét, a Carolina Hurricans pedig egészen szédületes utolsó húsz percet produkál a Vancouver ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Blackhawks egyik legjobbja a kapus Scott Darling volt, aki 33 lövést védett. A túloldalon a második harmad hatok percében, 176 perc és 22 másodperc után ért véget a finn Antti Raanta kapott gól nélküli nagy sorozata.

Kapusok egymás között:

A másik New York-i csapat, az Islanders is kikapott, ugyancsak hazai jégen. Pedig a záró harmadra még 2-2-vel fordultak a Washington Capitals ellen, ekkor azonban bekapcsolódott a fővárosiak támadójátékba a védő Matt Niskanen, és a harmad elején és végén ütött egy-egy góljával eldöntötte a meccset.

A nap meccsét Raleigh-ben játszották, ahol a Carolina Hurricans a Vancouver Canucksot fogadta.

Az első harmad végén 2-1-es hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok, a második húsz percben azonban mintha csak egy csapat lett volna a pályán: a kanadaiak négy gólt ütve, megnyugtatónak tűnő 5-2-es előnnyel fordulhattak a záró harmadra.

A Hurricans azonban úgy jött ki a pályára, mintha vért ivott volna, és a hatodik perc végén már ők vezettek 6-5-re.Majd másfél percig 7-5-re is.

A meccset eldöntő gól:

Ekkor azonban a Canucks szépített, majd a 20. perc második szekundumában Lee Stempniak elvarrta a szálakat – 8-6-ra nyert a Carolina.

Összesen 12 játékos ütött gólt, pontot pedig 23-an(!) szereztek – de háromnál többet senki.

Eredmények:
Edmonton Oilers-Columbus Blue Jackets 1-3
Dallas Stars-Anaheim Ducks 6-2
Nashville Predators-St. Louis Blues 6-3
Minnesota Wild-Florida Panthers 5-1
Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks 2-3 - szétlövés után
Detroit Red Wings-Arizona Coyotes 1-4
Buffalo Sabres-Los Angeles Kings 6-3
New York Islanders-Washington Capitals 2-4
New York Rangers-Chicago Blackhawks 1-2
Carolina Hurricanes-Vancouver Canucks 8-6