Társoldalunk:

LeBron James vezeti az All Star-gála szavazását

2017.01.06. 16:50

Keleten a Cleveland Cavaliersben játszó LeBron James és Kyrie Irving, míg nyugaton a Golden State Warriors két sztárja vezeti az NBA All Star-gálájának szavazását.

A háromszoros bajnok, 12-szeres All Star James eddig 595 ezernél is több szavazatot kapott, így vezeti a vonatkozó rangsort. Mögötte a második legtöbb voks csapattársára, Kyrie Irvingre érkezett eddig (543 ezer szavazat), míg a keleti konferencia harmadik helyén a Milwaukee Bucks görög játékosa, Jannisz Antetokounmpo (500 ezer) áll.

Nyugaton a Golden State Warriors két szupersztárja, Kevin Durant (541 ezer) és az előző szezonban a legértékesebb játékosnak választott Stephen Curry (523 ezer) vezet, a rangsorban harmadik pedig a Houston Rocketsben kosarazó James Harden (519 ezer). Némi meglepetésre a Warriors centere, Zaza Pachulia áll az ötödik helyen (439 ezer szavazattal) annak ellenére, hogy a legfontosabb statisztikai mutatókban messze elmarad a liga legjobbjaitól. Ha valóban bekerül az All Star keretbe, akkor ő lehet az első grúz kosaras, aki pályára lép a gálamérkőzések történetében.

Zaza Pachulia történelmet írhat a gálánForrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

A szavazás - melynek eredményeként az öt-öt legtöbb voksot kapó játékos alkotja majd a kezdőcsapatokat a február 19-i gálán - január 16-án zárul, a liga január 19-én hirdeti ki a kezdő ötösöket. A cserejátékosokat ezt követően választják ki a csapatok vezetőedzői.

Az idén 66. alkalommal sorra kerülő eseményt ezúttal New Orleansban rendezik.