A következő idényben is Benoit Laporte a Fehérvár AV19 vezetőedzője

Hamburg Freezers vs Iserlohn Roosters VERTICAL
Hamburg's head coach Benoit Laporte looks on during the DEL Icehockey Playoffs (Best of 7) match between Hamburg Freezers and Iserlohn Roosters at the o2 world in Hamburg, Germany, 16 March 2014. Photo: Malte Christians/dpa
Vágólapra másolva!
A 2017/2018-as szezonban is Benoit Laporte lesz az osztrák jégkorongligában szereplő Fehérvár AV19 vezetőedzője.

A székesfehérvári együttes hétfői közleménye szerint a kanadai szakember tavaly augusztusban egy plusz egy éves megállapodást írt alá a klubbal, a felek pedig még a szezon befejezése előtt úgy döntöttek, hogy élnek a megállapodás opciós jogával.

"A menedzsment már több alkalommal jelezte, hogy Benoit Laporte bizalmat élvez, hiszen

mind a professzionális csapatoknál, mind pedig a fiatalok képzését illetően" - idézi a kommüniké Gál Péter Pált, a klub menedzsmentjének tagját.

Benoit Laporte hosszabbított

A vezetőség fontosnak tartotta, hogy bár most érkezik a szezon legfontosabb szakaszába mind az EBEL-, mind pedig a MOL Liga-csapatunk, már ebben az időszakban le kell fektetni a következő évad alapjait, ennek pedig első lépése nem lehet más, mint a szakmai vezető személyének biztosítása."

Laporte kiemelte, az EBEL-csapat mellett más feladatok is várnak rá a jövőben.

"Az EBEL-csapat vezetése mellett a jövőben az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián dolgozó edzőkkel való együttműködés is a feladataim közé fog tartozni. Látom, hogy nagyon jó az utánpótlás, nagy potenciál rejlik a fiatal játékosainkban.

Ha elegendő időt biztosítanak erre, ütőképes gárda lehet a Fehérvár AV19" - fejtette ki Laporte.

A Fehérvár AV19 41 játéknap után, három fordulóval az alapszakasz vége előtt a 10. helyen áll a 12 csapatos EBEL-ben.