Vágólapra másolva!
A horvátoktól 31-28-as vereséget szenvedő magyar férfi kézilabda-válogatott négy játékosa is nyilatkozott Rouenban az Origónak.

"Téves az a megközelítés, hogy az első 25 percben volt káprázatos a játékunk, majd utána valami megváltozott – mondta a magyar együttes egyik legjobbja, Mikler Roland. – Horvátország a 25. percben tért magához.

A 40. percre mind mentálisan, mind fizikailag elfáradtunk. Ekkor csúszott egyre több hiba a játékunkba. Én is elfáradtam, nem tudtam segíteni a csapatnak, pedig nagyon szerettem volna. Két magas színvonalú meccset játszottunk a németek és a horvátok ellen. Csapatunknak van tartása és ereje. Jól jön a szünnap, ki kell pihennünk magunkat, aztán nekimenni a következő három mérkőzésnek."

Mikler Roland a kapuban - ő volt a magyar csapat egyik legjobbja Forrás: AFP/Charly Triballeau

"A második félidőben nagyon sok ziccert hibáztunk, ezekből gyorsan tudtak indulni a horvátok, és könnyű gólokat szereztek – mondta Ancsin Gábor. – Ezt a rohanást nem tudtuk felvenni, ráadásul az ő kapusteljesítményük is alaposan feljavult.

Előzetesen nem foglalkoztunk azzal, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Bíztunk magunkban, sajnálom, hogy nem sikerült."

Két meccs, két győzelem – joggal ünnepelnek a horvátok Forrás: AFP/Charly Triballeau

"Nagyon nagy kár az első félidő utolsó négy percéért – értékelt Bánhidi Bence. – Támadásban ekkor érthetetlen módon türelmetlenebbé váltunk, kapkodni kezdtünk, holott mi vezettünk négy góllal. Ezt az előnyt meg kellett volna tartani, de ez sem sikerült.

Vissza fogjuk nézni a meccset, jól jön most a szünnap. A hibákat ki kell javítani, a következő három mérkőzést pedig meg kell nyernünk."

Banhidi Bence szerint le kell vonni a tanulságokat az első két mérkőzésből Forrás: AFP/Charly Triballeau

"A második félidőben a horvátok jól kombinálták az 5-1-es, illetve a hatosfalas védekezést – mondta Császár Gábor. – Okosan kifigyeltek bennünket, és mindig azt a fegyverüket húzták elő, amely ellen nem volt ellenszer.

A végjátékban kénytelenek voltunk kockáztatni, ebben a szituációban benne van az is, hogy megszórnak bennünket. Le kell zárni ezt a meccset. Az első két összecsapáson nem mi voltunk az esélyesebbek, ennek ellenére nem úgy álltunk fel, hogy eleve feladjuk – ilyet soha nem tennénk. Most három olyan meccs jön, amelyen papíron mi vagyunk a jobbak, de ezzel is óvatosan kell bánni. Ez egy világbajnokság, ahol bármi megtörténhet. Chile már nyert egy meccset a fehéroroszok ellen – ez figyelmeztető jel kell hogy legyen."

Így látta a kapitány

"Ezt vártuk, ez a realitás, hiszen a horvát válogatott az egyik legjobb a világon" – idézi Javier Sabaté szövetségi kapitányt az MTI.

"Nincs semmi probléma, jól játszottunk, ma is büszke vagyok a csapatra. Nincs kifogás, de Nagy László nagyon hiányzott. Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de a másodikban védekezésben már nem bírtuk. Csoda, hogy az utolsó tíz percben volt lehetőségünk az egyenlítésre.

Megmondtuk a világbajnokság előtt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de közel vagyunk a legjobbakhoz.

A célunk a csoport harmadik helyének megszerzése,

jól fog jönni egy kis pihenő a következő mérkőzésünk előtt" – tette hozzá.