Egri győzelem, újbudai iksz a BL-ben

2017.01.18. 21:53

Az Eger három góllal nyert a Hannover ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az OSC döntetlent játszott a Bresciával.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
ZF-Eger - Hannover (német) 10-7 (5-4, 2-0, 1-1, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 4, Hosnyánszky 3, Kovács 3

Dabrowski Norbert csapatának fontos volt a hazai győzelem, mert az első három fordulóban egy győzelem mellett kétszer kikapott.

Az első negyed kilenc találatot hozott, a folytatásban viszont már nehezebben estek a gólok. A második nyolc percben két eredményes akcióval háromra növelte előnyét az Eger, s ugyanennyi volt a különbség a harmadik után is. A negyedik szakasz elején 9-5-re módosult az állás, s bár a Hannover gyorsan visszajött két gólra (9-7), Hosnyánszky Norbert beállította a végeredményt.

A magyar csapat a következő fordulóban a spanyol CNA Barceloneta vendége lesz február 8-án.

A csoport:
A-Híd OSC Újbuda-AN Brescia (olasz) 7-7 (4-2, 0-0, 1-3, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Salamon 3, Bátori 2, Zalánki, Nagy 1-1

Az OSC-nek és olasz vendégének egyformán rendkívül fontos volt a szerda esti összecsapás, merthogy nagy valószínűséggel e két csapat egyike végez majd a hatosban még továbbjutást érő helyen, miután várhatóan a Szolnoké - amely a Final Six, vagyis a hatos döntő házigazdájaként a torna automatikus résztvevője - és a görög Olympiakoszé lesz a csoportban az első két hely.

A magyar és az olasz csapat a BL második selejtezőkörében már találkozott, s akkor 11-11-re végzett egymással. A mostani meccsen az olasz bajnokság ezüstérmese gyengén kezdett a hazai ob I-ben legutóbb bronzérmes újbudaiak ellen, a házigazdák a vezetés megszerzése után háromgólos (4-1) előnyre tettek szert. A 4-2-es első negyed után a másodikban egyetlen találat sem esett, a harmadikban viszont a Brescia előbb közelebb jött az OSC-hez (4-3), majd utol is érte (5-5). A befejező nyolc percben az OSC legjobbjának, a triplázó Salamon Ferencnek köszönhetően visszavette a vezetést (6-5), bő két perccel a vége előtt azonban már az olaszok álltak jobban (6-7). 43 másodperc volt hátra, amikor Bátori Bence egyenlített, s maradt is a 7-7-es döntetlen, így azonos eséllyel folytatódik a két csapat között a rivalizálás a jobb csoporthelyezésért.

A következő játéknapon, február 8-án az OSC Athénban az Olimpiakosszal találkozik.