Társoldalunk:

Egy gólt kell ledolgoznia a Fradinak az Eurokupa-döntőért

2017.01.18. 19:41

Egygólos hátrányt szedett össze a Ferencváros az Eurokupa elődöntőjének első összecsapásán a montenegrói Jadran otthonában. Minden esélye megvan a Fradinak a döntőbe jutásra. 

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Jadran Carine (montenegrói) - FTC-PQS Waterpolo 12-11 (3-1, 2-3, 4-5, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Madaras, Cuk 3-3, Szirányi, Jansik, Tóth, Varga, Nyéki 1-1

Az év legfontosabb mérkőzésének nevezte a montenegrói fellépést Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a meccs előtt a hazai sportági szövetség honlapjának adott nyilatkozatában, mondván, a Fradi tíz év után jutott el újra nemzetközi kupasorozatban a legjobb négy közé".

A szakvezető már csak ezért is nehéz összecsapásra számított, arról nem beszélve, hogy a Jadran az előző szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt, és odahaza a magyar bajnoki ezüstérmes Egerrel döntetlent játszott. A mostani idényben a - számára sikertelen - BL-selejtezőből került át az Eurokupába, a második számú kontinentális pólósorozatba.

Fordulatos meccset játszottak

A találkozó elején a hazaiak vízilabdáztak jobban és hatékonyabban, hol egy, hol két góllal vezettek, a második negyedben pedig már 5-2 volt az állás a javukra. Még a nagyszünet előtt - többek között a duplázó, s végül háromszor eredményes kétszeres olimpiai és világbajnok, Madaras Norbert jóvoltából - 5-4-re felzárkózott, majd a harmadik játékrészben ki is egyenlített a vendégegyüttes.

Madaras Norbert volt a Fradi legeredményesebb játékosaForrás: MTI/Kovács Anikó

A folytatásban tartotta a lépést az FTC, olyannyira, hogy a harmadik negyed végén Madaras révén 9-8-ra már a magyar gárda vezetett. A hazaiak azonban fordítani tudtak, elhúztak két góllal (11-9, 12-10), s végül 12-11-re nyertek. A Ferencvárosnak azonban minden esélye megvan rá, hogy a Népligetben kiharcolja a döntőbe jutást.

Az Eurokupa másik ágán az olasz SM Verona és a nagyváradi Digi-Oradea együttese küzd meg a fináléért. Az elődöntők visszavágóját három hét múlva rendezik.