Edzőbotrány és rablás a horvát kéziseknél

Zeljko Babic, kézilabda
Croatia's head coach Zeljko Babic shouts instructions during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group C handball match Croatia vs Chile on January 18, 2017 at the Kindarena in Rouen. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
Miközben a horvát férfi kézilabda-válogatott mind a négy mérkőzését megnyerte a franciaországi világbajnokságon, a csapaton belül nem teljes az öröm. Egy videofelvétel szerint a másodedző Petar Metlicic nincs a legjobb viszonyban Zeljko Babic kapitánnyal. Ráadásul a delegáció kisbuszát is kirabolták, de állítólag van elég mez péntekre.

Szerdán sima, 37-22-es győzelmet aratott a horvát férfi kézilabda-válogatott Chile ellen, és négy forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll.

A mérkőzés végén azonban a horvát tévések kiszúrtak egy beszédes jelenetet, néhány másodperccel a lefújás előtt Zeljko Babic szövetségi kapitány szeretett volna pacsizni a kispaddal, de segítője, Petar Metlicic erre nem volt hajlandó.

„Nincs mit kommentálni, hiszen nem történt semmi. Biztosíthatok mindenkit, hogy a felek között semmi probléma sincs" – nyilatkozta a horvát szövetség sajtószóvivője, Ivica Maras.

Amíg a csapat a győzelmet ünnepelte, addig a horvát delegáció roueni sportcsarnok előtt parkoló kisbuszát feltörték, és pólókat, melegítőket loptak el.

Zeljko Babic, a horvátok szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Charly Triballeau

A 24sata.hr portál azt írta, a rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, a horvát szövetség pedig a rendezőktől vár magyarázatot a történtekre, hiszen az autó a hivatalosan kijelölt, őrzött helyen parkolt

„Van elég tartalék ruhánk, így nem lesz gond a pénteki, Németország elleni mérkőzés előtt a felszereléssel" – mondta Ivica Maras.