Juhász Ádám: az összkép azt mutatta, jobbak voltak a fehéroroszok

Juhász Ádám, férfi kézilabda-válogatott, kézilabda-vb
Juhász Ádám a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság C csoportjának negyedik fordulójában Szaúd-Arábia ellen játszott mérkőzésen Rouenben 2017. január 18-án. Magyarország 37-24-re győzött. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
Juhász Ádám, a magyar férfi kézilabda-válogatott szélsője szerint az összkép azt mutatta, hogy jobbak voltak a fehéroroszok, akik pénteken 27-25-re megnyerték a két csapat csoportmérkőzését a franciaországi világbajnokságon.

"Csalódott vagyok, mert szerettünk volna nyerni. Nem éreztem, hogy rosszul ment volna a védekezés, illetve a támadás,

akiknek a kapusa nagyon jól védett" - nyilatkozta a lefújás után a Tatabánya játékosa, aki hét gólt dobott.

Juhász Ádám a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság C csoportjának negyedik fordulójában Szaúd-Arábia ellen játszott mérkőzésen Rouenben 2017. január 18-án. Magyarország 37-24-re győzött. (MTI/EPA/Yoan Valat) Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A magyaroknak a döntetlen is elég lett volna a Rouenban rendezett C csoport harmadik helyhez. Abban az esetben a 260 kilométerre fekvő Villeneuve-d'Ascq-ban a svédekkel találkoztak volna a nyolcaddöntőben. Mivel azonban kikaptak, negyedikek lettek, és a 760 kilométerre lévő Albertville-be kell utazniuk, ahol az olimpiai bajnok dánok várnak rájuk.

Az olimpiai bajnok útjába került a kéziválogatott

Zubai Szabolcs a vesztes találkozó után is igyekezett kiemelni a pozitívumot, és úgy fogalmazott, Juhász Ádám szenzációsan játszott. "Volt egy-két oda-vissza futás, amikor egyik csapat sem tudott gólt lőni, akkor kellett volna betalálnunk. Videón láttuk és értékeltük is őket, azt kaptuk, amit vártunk.

Több gyors támadásra volt szükségünk, és ezt meg is oldottuk" - mondta.

A négy kapura lövéséből kettőt értékesítő Bánhidi Bence elmondta, olyan hibákat is vétettek, amikről a mérkőzés előtt beszéltek. "Többet kellene gyakorolnunk, de a válogatottnál nincs sok idő rá, hogy összeszokjanak a páros kapcsolatok" - vélekedett a MOL-Pick Szeged beállója.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől múlt pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikaptak, majd Chilét hétfőn 34-29-re, Szaúd-Arábiát szerdán 37-24-re legyőzték. Az olimpiai bajnok dánok elleni nyolcaddöntőt vasárnap 16 órától rendezik.