Oroszok repítik a Washingtont

Washington Capitals v New Jersey Devils GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
NEWARK, NJ - JANUARY 26: Evgeny Kuznetsov #92 of the Washington Capitals celebrates his goal with Alex Ovechkin #8 and his teammates on the bench in the second period against the New Jersey Devils on January 26, 2017 at Prudential Center in Newark, New Jersey. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A ligaelső Washington Capitals 5-2-re nyert a New Jersey Devils vendégeként a NHL legutóbbi játéknapján.

A fővárosi csapatban az orosz Jevgenyij Kuznyecov kétszer volt eredményes, míg honfitársa, Alekszandr Ovecskin szezonbeli 23. találatát szerezte. Ez volt a csapat 13. győzelme karácsony óta, ami pont annyi, mint, amennyit a ligautolsó Colorado Avalanche-nek 46 meccsen sikerült összekaparnia.

A Boston hazai pályán az első harmadban összeszedett két gólos hátrányt is le tudta dolgozni, és nyert végül eggyel a Penguins ellen.

A Los Angeles Kings úgy nyert 3-0-ra a Carolina Hurricans otthonában, hogy 55 percen át nem esett gól, majd a kaliforniaiak 139 másodperc alatt bevágtak hármat.

Az egyiket Marian Gaborik:

Vay Ádám csapata, a Minnesota Wild hazai jégen nyert 5-1-re a St. Louis Blues ellen, köszönhetően annak, hogy megnyomta a második harmad végét és a harmadik elejét: 2 perc 23 másodperc alatt ütöttek hármat. A Wild lett kapusa, Devan Dubnyk 24 védést vezetett elő.

A Chicago Blackhawks hiába fordított 0-2-ről, és vezetett már 3-2-re a második húsz perc végén, ha a harmadik felvonásban a Winnipeg Jets kereken két percen belül ütött nekik hármat, és meg is nyerte a meccset.

Eredmények:
New Jersey Devils-Washington Capitals 2-5
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 4-1
Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 3-0
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 3-5
Dallas Stars-Buffalo Sabres 4-3
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 4-3
Minnesota Wild-St. Louis Blues 5-1
Ottawa Senators-Calgary Flames 2-3 - hosszabbítás után
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 2-1 - hosszabbítás után
Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 4-3
New York Islanders-Montreal Canadiens 3-1
Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs 2-1
Carolina Hurricanes-Los Angeles Kings 0-3