Mintha valaki lekapcsolta volna a villanyt

Veselin Vujovic, kézilabda
Slovenia's head coach Veselin Vujovic gives his instructions during the 25th IHF Men's World Championship 2017 bronze medal handball match Slovenia vs Croatia on January 28, 2017 at the Accorhotels Arena in Paris. / AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Veselin Vujovic, a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem érti, csapata hogyan nyerte meg 31-30-ra a franciaországi világbajnokság szombat esti bronzmérkőzését a horvátokkal szemben.

"A horvát csapat jó teljesítményt nyújtott, és körülbelül 58 percig tökéletesen játszott, de pénteken is láttam, hogy nagyon fáradtak voltak az utolsó tíz percben. Nagyon rosszul kezdtünk, főleg védekezésben, 18 gólt kaptunk az első félidőben, ami túl sok. De az utolsó tíz percben végre rájöttünk, hogy lehet esélyünk megnyerni a meccset" - nyilatkozott a torna honlapja szerint Vujovic.

Hozzátette, jól ismeri a horvát játékosokat - mivel két éven keresztül irányította a PPD Zagreb együttesét -, tiszteli Zeljko Babic szövetségi kapitányt, és tudja, milyen nehéz helyzetben voltak.

Veselin Vujovic nem érti Forrás: AFP/Thomas Samson

A szlovénok csütörtökön az erőviszonyoknak megfelelő, tisztes vereséget szenvedtek a címvédő és házigazda franciák elleni elődöntőben, a horvátok viszont pénteken kimerítő csatában, hosszabbításban kaptak ki a norvégoktól, a szombat esti bronzmeccsen mégsem látszott rajtuk a csalódottság. Magabiztosan, taktikusan, gyorsan játszottak, és a második félidőben már 24-16-ra is vezettek, a hajrában azonban elfáradtak, így ellenfelük fordítani és nyerni tudott.

"Nem tudom, jó dolog-e két ilyen fontos mérkőzést játszani 24 órán belül. Természetesen nagyon elégedett vagyok, hiszen győztünk, és ez volt az álmom, de tényleg nem tudom, hogyan nyertük meg ezt a meccset" - mondta Vujovic.

Marko Bezjak Forrás: AFP/Thomas Samson

A meccs legjobbjának választott Marko Bezjak azt tartja sikerük kulcsának, hogy az utolsó tíz percben remekül védekeztek, és a gyors indításaikat gólra tudták váltani. "Azt hiszem, végül megérdemelten nyertünk, de a horvát együttes is nagyon jól játszott. Büszke és nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a szlovén csapatnak" - tette hozzá a német Magdeburg irányítója.

A horvát Manuel Strlek - aki hat góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett - kijelentette, ez volt élete legrosszabb 24 órája. "Kevesebb, mint egy napon belül veszítettünk két olyan meccset, amelyek közül egyiket sem kellett volna elvesztenünk. Nem tudom, mi a magyarázat erre. Az utolsó tíz percben a szlovénok nagyon jól, csodálatosan játszottak, mi pedig olyanok voltunk, mintha valaki lekapcsolta volna a villanyt" - nyilatkozta a lengyel Vive Kielce balszélsője.

Manuel Strlek élete legrosszabb 24 óráján van túl Forrás: AFP/Thomas Samson

Mindkét együttes most játszott második alkalommal világbajnoki bronzmeccset, a 2013-as tornán éppen egymás ellen léptek pályára, akkor a horvátok győztek 31-26-ra. A 2004-es Európa-bajnokság ezüstérme után ez a szlovénok második dobogós helyezése nagy nemzetközi tornán.