Rasmussen lesz a Siófok kézicsapatának edzője

Lars Rasmussen, kézilabda
Germany's Stefan Schroeder (R) is tackeld by Denmark's Lars Rasmussen during their Handball test match 13 January 2008 in Kiel, prior to the upcoming European Championship in Norway from 17 January to 27. Germany won 34-24. AFP PHOTO/SCANPIX/CLAUS FISKER ***DENMARK OUT*** / AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER
Vágólapra másolva!
A nyártól ismét dán edzővel folytatja a Siófok KC női kézilabdacsapata, amely hivatalosan is bejelentette, hogy három évre megállapodott Lars Rasmussennel, a magyar női válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussennek az öccsével.

Lars Rasmussen játékosként komoly pályafutást tudhat maga mögött, 86 alkalommal lépett pályára a dán nemzeti csapatban, amellyel 2008-ban Európa-bajnokságot nyert.

Edzői karrierjét 2010-ben a Horsens együttesénél kezdte el, 2013-2015 között a Vendsyssel Haandboldot irányította, jelenleg az első osztályú Ringköbing edzője.

Lars Rasmussen (balra) játékosént Európa-bajnok volt Forrás: AFP/Claus Fisker

„Első alkalommal meglepett a Siófok megkeresése, de természetesen nagyon örültem annak, hogy a világ legerősebb bajnokságából érdeklődés mutatkozik az irányomba. A tárgyalások megkezdése után felerősödött bennem az érzés, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lehet a számomra, és ahogy teltek múltak a napok, ez tovább erősödött bennem. Természetesen kikértem a testvérem, Kim véleményét is és ő is csak ráerősített az érzéseimre. Várom már a közös munka kezdetét, Magyarországon fantasztikus csapatok vannak nagyon magas színvonalat képviselve és mi is szeretnénk majd erre a szintre eljutni"– nyilatkozta Lars Rasmussen a klub hivatalos honlapján.