Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Veszprém sztárja

Dragan Gajic, kézilabda
Slovenia's Dragan Gajic attempts a shot on goal during the 24th Men's Handball World Championships Eighth Final EF1 match between Slovenia and Macedonia at the Ali Bin Hamad Al Attiya Arena in Doha on January 25, 2015. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a franciaországi kézilabda-világbajnokság legjobb játékosát, Nikola Karabaticot, valamint testvérét, Lukát, illetve a veszprémi szélsőt, Dragan Gajicot egy 2012-es bundameccs miatt.

2012. május 12-én a már francia bajnok Montpellier a Cesson-Rennes ellen lépett pályára, és óriási meglepetésre elveszítette a mérkőzést. A mérkőzés alatt bejelzett a fogadásfigyelő rendszer, hiszen általában 3-5 ezer euró értékben szoktak fogadni a francia kézibajnokság meccseire,

ezúttal viszont százezer eurós nagyságrendben jöttek tétek a Montpellier vereségére.

A bundázással vádolt játékosok (összesen heten álltak bíróság elé) tárgyalása már több mint három éve zajlott, és három nappal a világbajnokság fináléja után ítéletet hirdettek. Eszerint Luka és Nikola Karabaticot két hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották, és 10 ezer eurós büntetést is kell fizetniük.

Dragan Gajic azóta a Veszprém játékosa lett Forrás: AFP/Marwan Naamani

Az azóta Veszprémbe szerződött Dragan Gajic szintén megúszta két hónapos felfüggesztett börtönnel, de neki a dupláját, 20 ezer eurót kell fizetnie büntetésként. A legsúlyosabb büntetést Mladen Bojinovic kapta, őt négy hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 20 ezer eurós csekk mellé.