Társoldalunk:

Podgoricai bravúrjával BL-negyeddöntős a Fradi

2017.02.12. 20:22

Az FTC-Rail Cargo Hungária magabiztos teljesítménnyel simán nyert Podgoricán a Buducnost ellen. Már a győzelem is meglepetés, az aránya pedig végképp az. A Fradi sikerével negyeddöntős a női kézilabda BL-ben. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport
Buducnost (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungária 25-33 (9-19)

a Ferencváros gólszerzői: Szucsánszki 7, Pena, Jovanovic 4-4, Mészáros, Kovacsics, Snelde, Lukács 3-3, Schatzl, Hornyák 2-2, Zácsik, Monori 1-1

A magyar csapat jó formában érkezett Montenegróba, hiszen legutóbbi három mérkőzését megnyerte a BL-csoportjában, és a Buducnost előtt egy ponttal vezetve az 1. csoport második helyén állt. 

A Fradi nagyon belekezdett, azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hírhedten forró hangulatú, ám ezúttal a maroknyi Fradi-szurkolótól hangos Moracában. A magyar csapat támadásban is jól játszott, de elsősorban a védekezésével, azon belül is Bíró Blanka káprázatos védéseivel bizonytalanította el a montenegrói sztárcsapatot. 

A válogatott kapusnak néha hosszú percekig nem tudtak gólt lőni a világ legjobb átlövői sem, Katarina Bulatovic és Cristina Neagu lövéseit is kottából védte Bíró, a Fradi pedig már az első félidőben tízgólosra növelte az előnyét. 

Szucsánszki Zita remekelt támadásbanForrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar csapatban gyakorlatilag mindenki kiválóan játszott, így a hazaiaknak esélyük sem volt rá, hogy legalább szorossá tegyék a meccset. A győzelem előzetesen nem tűnt elképzelhetetlennek, az azonban komoly bravúr a Fraditól, hogy Elek Gábor a hajrában már a cseresorát is pályára küldhette, olyan meggyőzően vezetett a csapata. 

Az utolsó percekben a Fradi tízen belülre engedte ellenfelét, de a győzelmét semmiféle veszély nem fenyegette. A sikerrel már nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában az FTC, és az is valószínűnek látszik, hogy a második helynél nem végez hátrébb.

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 13 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 11, 3. Buducnost Podgorica 8, 4. Metz (francia) 6, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. Asztahanocska (orosz) 0