A Győr a sírból hozott vissza egy pontot a kézi-BL-ben

2017.02.12. 18:38

A Győri Audi ETO KC elképesztő hajrával mentett pontot a Larvik ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A győriek továbbra is vezetik a csoportjukat. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport
Győri Audi ETO-Larvik (norvég) 27-27 (9-11)

A csoportját magabiztosan vezető győriekre nem várt könnyű meccs annak ellenére sem, hogy a Larvik több sérült játékosa miatt meglehetősen tartalékosan érkezett Győrbe. A várakozásokat igazolta az első félidő, a norvégok remekül védekeztek, és a húzóembereik is hozták magukat, így végig vezetni tudtak.

Amellett, hogy a Győr sem brillírozott, a norvégok vezetésében kulcsszerepet játszott a kapus Sandra Toft, aki elképesztő formában védett. Erről elég annyi, hogy a Bajnokok Ligája legtöbb gólt szerző csapata mindössze kilenc gólra volt képes az első félidőben.

Amorimékat meglepte a LarvikForrás: MTI/Kovács Anikó

Nora Mörk góljaival a némileg feljavuló magyar bajnok először a 37. percben vezetett, de a Larvik nem adta fel, és folyamatosan döntetlen környékén tartotta az eredményt. A győri kapusoktól nem jöttek úgy a védések, mint Tofttól, így az utolsó negyedóra is döntetlennél (19-19) kezdődött meg.

Pontmentés kolosszális hajrával 

Hiába várta mindenki, hogy a norvégok elfáradnak, tíz perccel a vége előtt átvette a vezetést a Larvik. A hajrában már kevesebb erő jutott a védekezésre, potyogtak a gólok mindkét oldalon, de közönsége frenetikus biztatása ellenére a Győr nem tudta magához ragadni a meccs irányítását. 

Yvette Broch lett a hős a végénForrás: MTI/Krizsán Csaba

Óriási csata dúlt a pályán, de a norvégok játszottak nyugodtabban, Amanda Kurtovic egy ötperces gólcsendet kihasználva kettőre növelte a vendégek előnyét, majd három perccel a lefújás előtt már hárommal vezetett a Larvik. 

A szinte reménytelen helyzetben Ambros Martín időt kért, a Győr pedig elképesztő hajrába kezdett. Két gyors hazai gól után a norvégok idegeskedni kezdtek, és Yvette Broch góljával 21 másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített az ETO. A Larvik a dudaszóval egy időben elengedett lövését megfogta Grimsbö, így döntetlen lett a rangadó. 

A Győr, amely továbbra is magabiztosan vezeti a csoportját, egy pontra van a negyeddöntőtől.

Ajánlataink