Társoldalunk:

Újpesten szerzett előnyt a DAB

2017.02.14. 20:32

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata idegenben került előnybe a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében, miután a keddi első mérkőzésen 1-0-ra győzött az Újpest vendégeként, míg a címvédő DVTK Jegesmedvék ugyancsak hazai pályán került hátrányba a Ferencváros ellen a négy nyert mecsig tartó párharcban.

Ferencváros a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék otthonában került előnybe a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében.

A fővárosi együttes az első húsz perc végén még hátrányban volt, ám a második harmadban fordítani tudott. A két csapat mind a négy összecsapását a miskolciak nyerték az alapszakaszban.

A 18 órára kiírt Debrecen-Brassó találkozó csúszással kezdődött a játékvezetők késése miatt. Ez a házigazdákat zavarta meg kevésbé, akik háromgólos győzelmet arattak.

A MAC Budapest és a Fehérvári Titánok első negyeddöntős összecsapása fölényes hazai sikert hozott: a fővárosi gárda hat találattal bizonyult jobbnak.

Az Újpest és a Dunaújváros találkozója nem a gólgyárosok meccse volt: az egyetlen találatot a kanadai Keegan Dansereau, az alapszakasz legponterősebb játékosa szerezte. Érdekesség, hogy a két együttes négy egymás elleni alapszakasz-mérkőzését az Újpest nyerte.

Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Debrecen-Corona Brasov (román) 6-3 (2-2, 3-0, 1-1)
DVTK Jegesmedvék-Ferencváros 4-5 (3-2, 0-2, 1-1)
MAC Budapest-Fehérvári Titánok 7-1 (1-1, 5-0, 1-0)

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.