Doppingvilágcsúcsot ért el egy vízilabdázó

Olaf Bakker, vízilabda
Olaf Bakker, vízilabda
Vágólapra másolva!
Olyan vizeletmintát még a legtapasztaltabb szakértők sem láttak, mint amilyet Olaf Bakker produkált. A holland vízilabdázót december 10-én ellenőrizték és szervezetében hatféle szert, köztük többféle anabolikus szteroidot találtak. 39 hónapig nem játszhat.

2016. december 10-én a holland BZC Brandenburg Bilthoven férfi vízilabdacsapatának játékosa, Olaf Bakker megbukott a doppingvizsgálaton. De az eredmény megdöbbentette az ellenőröket, a játékos szervezetében ugyanis hat különböző doppingszert mutatták ki.

Bakker vizeletében a 19-norandroszteron a 19-noretiocholanolon, a nandrolon a boldenon, a sztanozolol, illetve a tamoxifen is kimutatható volt, ezek mindegyike tiltott szernek számít.

Olaf Bakker Forrás: Waterpolo.nl

A holland doppingellenes hatóság a WADA-kódex alapján három év három hónapra felfüggesztette a versenyzőt, az eltiltás 2017. január 19-én lépett életbe.

Ha hinni lehet a Spiegelnek, akkor Bakker egy dicstelen rekordot mondhat ezentúl magának: egy sportolónál egy vizsgálat során még sohasem mutattak ki ennyi tiltott anyagot.