Két magyar a dobogón a kézi BL erősorrendjében

Amanda Kurtovic, Szucsánszki Zita, Marit Malm Frafjord, kézilabda, Larvik, FTC
Budapest, 2016. január 16. Amanda Kurtovic (b) és 4 Marit Malm Frafjord (j), a norvég csapat játékosai, valamint Szucsánszki Zita (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik mérkőzésen a Syma rendezvényközpontban 2016. január 16-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik 30-27. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapatát esélyesebbnek tartják a női kézilabda Bajnokok Ligája megnyerésére az európai szövetség szakértői, mint az előző idényben ezüstérmes Győri Audi ETO KC-t.

Az EHF honlapján szerdán megjelent elemzés szerint az FTC mellett szól, hogy mindhárom eddigi mérkőzését megnyerte a középdöntőben, ráadásul átlagosan 6,3-as gólkülönbséggel bizonyult jobbnak ellenfeleinél. Szintén kedvezhet a zöld-fehéreknek, hogy május első hétvégéjén ismét Budapesten rendezik a négyes döntőt.

"Szucsánszki, Pena és Hornyák szinte megállíthatatlan ebben a szezonban.

de a játékosoknak nem szabad elfelejteniük a macedón Vardar Szkopjétól elszenvedett 37-24-es novemberi vereséget" - írják.

Szucsánszki Zita remek szezont fut Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Ferencvárost az esélyeket összegző rangsor második helyén szerepeltetik, a tavaly tavasszal magyar bajnok, kupagyőztes és BL-ezüstérmes Győr viszont csak a harmadik. Az idény kezdete előtt még Ambros Martín vezetőedző együttesének végső sikerét tartották a legvalószínűbbnek, de most azt jósolják, hogy a norvég beálló, a várandós Heidi Löke hiányával nehezen birkóznak meg védekezésben és támadásban egyaránt.

Azért a Győr sem semmi

Ennek ellenére hangsúlyozzák, hogy a mezőnyben továbbra is a Győr büszkélkedhet a legjobb gólkülönbséggel (42), és a legkiválóbb támadójátékkal, ugyanis kilenc meccsen 272 gólt szerzett. A rangsor első helyén a Vardar szerepel, amely egyedüliként veretlen az elitmezőnyben.

A Ferencváros szombaton a francia Metz együttesét fogadja, a Győr pedig a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonába látogat a középdöntő negyedik fordulójában.

Az 1. csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 13 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 11, 3. Buducnost Podgorica 8, 4. Metz (francia) 6, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. Asztahanocska (orosz) 0

A 2. csoport állása: 1. Győri Audi ETO 11 pont, 2. Midtjylland (dán) 8 (178-170), 3. Larvik 8 (191-188), 4. CSM Bucuresti (román) 7, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg (dán) 2
A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.