Társoldalunk:

Két testvérpár is egymás ellen játszott a pólórangadón

2017.02.27. 13:12

A tabellán negyedik FTC pólócsapata óriási verést kapott a második helyezett Szolnoktól az ob I vasárnapi mérkőzésén, pedig a népligetieknek szinte csak sztárpólósaik vannak. A vége 14-2 lett - a szolnokiak tökéletes mérkőzésről, a ferencvárosiak mélypontról beszéltek.

A Ferencvárosban ott volt a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, az egyszeres aranyérmes Varga Dániel, illetve a szerbekkel a riói játékokon első helyet szerző Stefan Mitrovic is.

De a többiek is komoly eredménysorral büszkélkedhetnek: a spanyol színekben pólózó Szirányi Balázs két éve BL-győztes volt, Marko Avramovic a szerbekkel szerzett vb-aranyat, Katonás Gergely kétszeres Eb-bronzérmes, Tóth Márton Eb-ezüstérmes, Jansik Szilárd Magyar Kupa-győztes, junior vb-ezüstérmes, míg Nyéki Balázs egyszeres magyar bajnok, háromszoros válogatott.

A Szolnok már 10-0-ra is vezetett - az első hat szolnoki gólból négyet Varga Dénes vállalt -, ekkor szépített a Fradi Varga Dániel ötöséből.

A Varga testvérek (balra Dániel, jobbra Dénes) ezúttal egymás ellen küzdöttekForrás: MTI/Kovács Anikó

A meccs érdekessége, hogy két testvérpár is egymás ellen játszott, a Varga fivérek mellett a szolnoki Jansik testvérek is a vízben voltak, Dávid a Szolnokkal örült, Szilárd a Fradival búslakodott.

Jegyzőkönyv:
Szolnok - FTC 14-2 (4-0, 3-0, 3-1, 4-1)
Vízilabda Aréna, 750 néző
Szolnok: Nagy V. - Jansik D., Varga Dénes 5, Prlainovics 2, Kis G., Crousillat 2, Vámos 1. Csere: Gocics, Hangay Z., Mezei, M. Alekszics 2, Younger 1, Fülöp B. 1. Edző: Cseh Sándor.
FTC: Vogel S. - Sz. Mitrovics, Varga Dániel 1, Madaras, Szirányi, Marko Avramovics, Katonás Gergely (Eb-bronzérmes). Csere: Nyéki, Dőry 1, Tóth M., Jansik Sz., Marko Csuk, Pohl. Edző: Varga Zsolt.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a meccs után azt mondta, a Szolnok négy negyeden keresztül ugyanazzal az energiával és lendülettel játszott. "A mi játékunk szerintem ma a nem értékelhető kategória volt - annyira nem sikerült semmi, annyira nem ment az egész, hogy szerintem ez egy mélypont, ami eljött. Egy héttel ezelőtt volt egy hullámcsúcs is, úgy mondanám - ez a sport. Most ott ülünk a hullámvölgy legalján" - idézte a vlv.hu a szakembert.

Cseh Sándor szerint mindenki szoros mérkőzésre számított. "Én nem hiszek abban, hogy csak a végső eredmények számítanak, nekünk, szolnokiaknak nagy dolog volt átélni ezt a mérkőzést, ilyen eredményt elérni egy amúgy rendkívül erős Ferencvárossal szemben" - mondta a hazaiak edzője. "Nagyon ritka az, amikor felkészülünk egy mérkőzésre, és az utolsó mozdulatig vagy blokkig minden tökéletes, igazából 10-0-ig szinte tökéletesen játszottunk."

A Fradinak össze kell kapnia magát, mert március 22-én Eurokupa-döntőt játszik a Digi-OradeávalForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyéki Balázs FTC-csapatkapitány nehezen találta a szavakat: "Az elkövetkező hét feladata lesz az, hogy összeszedjük magunkat és a következő mérkőzéseket megnyerjük, valamint az Eurokupa-döntőre felkészüljünk. Sajnos, nem voltunk egy súlycsoportban a Szolnokkal, idén már másodszor. Nehéz mit mondani - további sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában."

A hat gólig jutó Varga Dénes először is a Szolnok védekezését emelte ki, majd így folytatta értékelését: Néhol fáradt és enervált játékosokkal találtam szemben magam, a mi csapatunk ezt minden helyzetben ki tudja használni, és ezt most is megtette, nagyon szokatlan különbséget kialakítva ezzel. Örülök ennek az eredménynek, mert Nizzában játszunk szerdán, és utána is van még két kemény meccsünk, remélem, hogy ez a forma így megmarad."