Vágólapra másolva!
Újra kell játszani a Tatabánya-Szeged férfi kézilabda-mérkőzést, miután az MKSZ fellebbviteli bizottsága több óvás és fellebbezés után igazat adott a vendégeknek.

A mérkőzést december 16-án játszották Tatabányán, s a szegedi klub az utolsó másodpercekben történtek miatt fordult a szövetséghez.

A vendégek álláspontja szerint a tatabányaiak egyenlítő gólját (18-18) követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek, ám a szankciók elmaradtak.

A Szeged játékvezetői műhiba miatt óvott, de az MKSZ verseny-albizottsága január elején nem változtatta meg a pályán született végeredményt, mondván, „a pályán született játékvezetői ténydöntéssel szemben - függetlenül a ténydöntés helytállóságától - óvás nem nyújtható be."

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője elégedett lehet Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder

A fellebbviteli testület azonban január végén formai hibák miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolyására kötelezte az elsőfokú bizottságot. Az albizottság február 3-án a januárival azonos dokumentumokat és körülményeket vette figyelembe, s a szegediek óvását elutasítva a pályán elért eredményt hagyta helyben.

A csongrádiak ismét fellebbeztek, s végül sikerrel jártak. „Február 28-án hozott határozatában a fellebbviteli bizottság a másodfokon tárgyalt ügyben a pályán elért eredményt megsemmisítette, és a mérkőzés újrajátszását rendelte el. Az újrajátszás időpontját a Magyar Kézilabda Szövetség 8 napon belül jelöli ki" – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.