Óriásit hajrázott a Fradi a kézi-BL-ben

Szöllősi-Zácsik Szandra, kézilabda, FTC
Budapest, 2017. február 25. A ferencvárosi Szöllősi-Zácsik Szandra a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz találkozóján a Ferencváros népligeti sportcsarnokában 2017. február 25-én. A Ferencváros 29-23-ra győzött. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 29-29-es döntetlent játszott a német Thüringer HC otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap. Az egy pont is jól jön, ugyanis a Vardar váratlanul nagyon kikapott Metzben, így, ha zöld-fehérek a jövő héten legyőzik a Buducsnosztot, megnyeri a csoportot.

Eredmény, női BL, 2. csoportkör, 5. forduló, 1. csoport:
Thüringer HC (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-29 (15-17)
az FTC gólszerzői: Zácsik 6, Jovanovic 3, Kovacsics 3, Lukács 3, Schatzl 3, Szucsánszki 3, Pena 2, Snelder 2, Szarka 2, Faluvégi 1, Mészáros 1.

A hazaiak magyar jobbátlövője, Planéta Szimonetta nem szerepelt a keretben, mert ezen a héten megoperálták, kivették a csavarokat a térdéből, így a szezon hátralévő részében már nem játszhat. Csapatából rajta kívül is többen hiányoztak, így csak hat cserejátékost tudtak benevezni.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd a Ferencváros másfél perc alatt négyszer is eredményes volt (5-8). A huszadik percben már öt góllal vezetett a magyar csapat (8-13), de a Thüringer támadójátéka hatékonyabbá vált, és hét perc múlva egyenlített (15-15).

Zácsik Szandra hat gólt szerzett Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az FTC kétgólos előnyről kezdte a második felvonást, újabb hét perc elteltével viszont már a kiegyensúlyozottabban, pontosabban kézilabdázó németek vezettek (20-18). Kapusuk, Dinah Eckerle remekül védett, a 44. percben már az ötödik hétméterest hárította.

Hiányzott a lendület a vendégek játékából, ezért tíz perccel a vége előtt már háromgólos hátrányban voltak (26-23). A hajrá szorosan és izgalmasan alakult, húsz másodperccel a vége előtt az FTC büntetőből egyenlített (29-29), majd a házigazdák a győzelemért támadtak, de Bíró Blanka védeni tudott.

A Thüringer – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a cseh Iveta Luzumova volt, aki mind a 12 lövését gólra váltotta. A Ferencváros jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadja a középdöntő utolsó fordulójában.

Miután a forduló előtt a csopotot vezető Vardar Szkopje óriási 42-29-es verést kapott Metzben, ha az FTC legyőzi a montenegróiakat, biztos, hogy megnyeri a csoportot.

A csoport állása: 1. Ferencváros 14 pont/9 mérkőzés, 2. Vardar Szkopje (macedón) 13/9, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10/8, 4. Metz (francia) 8/9, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska (orosz) 2/8

később:
2. csoport: Győri Audi ETO KC-Esbjerg (dán) 17.00
Az állás: 1. Győri Audi ETO 13 pont/8 mérkőzés, 2. Larvik (norvég) 12/9, 3. CSM Bucuresti (román) 9/9, 4. Midtjylland (dán) 8/9, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6/9, 6. Esbjerg 4/8
A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.